Σε κατάσχεση προχώρησαν εις βάρος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» οι πιστωτές της ΛΑΝΕ

Εκτύπωση

Σε κατάσχεση προχώρησαν εις βάρος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» οι πιστωτές της ΛΑΝΕ

21/5/09

Χθες βράδυ δεν απέπλευσε Το «Βιτσέντζος Κορνάρος» της Ναυτιλιακής εταιρίας ΛΑΝΕ ως ήταν προγραμματισμένο, από το λιμάνι το Πειραιά με προορισμό τα Κύθηρα.
Στο πλοίο επέβαιναν αρκετοί Κυθήριοι ταξιδιώτες οι αναγκάστηκαν να εξέλθουν και να αναζητήσουν άλλο τρόπο μετάβασης στο νησί τους ενώ μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε μεταξύ των επιβατών λόγω της ξαφνικής αυτής τροπής και λόγω του ότι δεν γνώριζαν αλλά και ουδείς τους ενημέρωσε το γιατί έπρεπε ξαφνικά να μείνουν «αμανάτι» στο Πειραιά.

 

Κατάσχεση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» 

Αναζητήσαμε τα αίτια αυτής της ξαφνικής νέας πλοκής από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, οι οποίοι αρκέστηκαν στο να μας επιβεβαιώσουν λακωνικά την κατάσχεση του πλοίου με ασφαλιστικά μέτρα, λόγω ανεξόφλητων υποχρεώσεων, οφειλών προς συγκεκριμένες πετρελαϊκές εταιρίες, των οποίων δεσμευόμαστε να ανακοινώσουμε τα ονόματα. Από ανεπιβεβαίωτες μέχρι τώρα πηγές μας γίνετε λόγος και για γενικότερες οφειλές της ΛΑΝΕ και σε άλλους προμηθευτές, διογκώνοντας το πρόβλημα.

Τα Κύθηρα και πάλι εκτός!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το συνάδελφο / δημοσιογράφο και συνεργάτη μας από τα Κύθηρα κ. Παναγιώτη Φατσέα μας ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι τόσο τραγική όσο και έκρυθμη στο νησί και ο λόγος είναι όπως ο ίδιος μας είπε ότι :
«...ενώ είδαμε και επάθαμε να έρθει έστω και μέσω άγονης γραμμής, βαπόρι στο νησί μας ξαφνικά το χάσαμε πάλι! Πολλοί είχαν εναποθέσει εμπορικές συναλλαγές και άλλες παρεμφερής δραστηριότητες στο συγκεκριμένο δρομολόγιο και τώρα ξαφνικά εγκυμονεί ο κίνδυνος να τιναχτούν όλα στον αέρα. Μα είναι δυνατόν από τη μια να απορροφούνται εκατομμύρια ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις κα από την άλλη να μην πληρώνονται οι βασικές υποχρεώσεις που είναι τα καύσιμα? ».

Το Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο αναμενόταν το βαπόρι να μπει και πάλι στο λιμάνι το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαΐου αλλά ουδείς επί της παρούσης γνωρίζει το τι θα συμβεί ενώ βρισκόμαστε κα ι εν μέσω της τουριστικής σαιζόν και κάποιοι ταξιδιώτες είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν με το εν λόγω πλοίο.
Ζητάμε από την εταιρία να μας ενημερώσει επίσημα για να μπορέσουμε και εμείς να δώσουμε με τη σειρά μας απαντήσεις στα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες μας.

Και στο Ρέθυμνο πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη κατάσχεση του μοναδικού πλοίου που ενώνει το Νομό μας έστω και μια φορά την εβδομάδα με το Πειραιά. Μήπως τελικά κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να έχει το Ρέθυμνο βαπόρι? Μήπως οι «παίκτες» του καρτέλ της Ελληνικής ναυτιλίας παίζουν σκληρά παιγνίδια που σοβαρό αντίκτυπο έχει στην οικονομία του Ρεθύμνου?

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΝΕ κ. Μανώλη Γαλανάκη στη προσπάθειά μας να αναζητήσουμε λύσεις στα πολλά ερωτήματα αλλά δεν κατέστη δυνατόν, ενώ μάθαμε ότι και άλλοι συνάδελφοι από την Αθήνα είχαν την ίδια τύχη.
Από το γραφείο της ΛΑΝΕ στο Πειραιά μας ενημέρωσαν ότι δε γνωρίζουν κάτι σχετικά με το αν ή το πότε θα δρομολογηθεί ξανά το πλοίο.
Το φοβερότερο  μας το ανέφεραν από το γραφείο της ΛΑΝΕ στο Λασήθι, οι οποίοι τελούσαν υπό πλήρη άγνοια και δεν γνώριζαν καν το ότι δεν ταξίδεψε το πλοίο τους και ότι παρέμεινε στο Πειραιά λόγω του συγκεκριμένου οικονομικού προβλήματος

To βασικό ερώτημα που θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες σε περίπτωση που δε καταφέρει να ανακάμψει η εταιρία και δε καταφέρει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, είναι το τι τελικά θα συμβεί με τα χρήματα που ήδη έχει λάβει από την επιδότηση.
Η ΛΑΝΕ θυμίζουμε έχει λάβει το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για την ετήσια δρομολόγηση ενώ έχει εκτελέσει έως τώρα δρομολόγια μόνο 2 περίπου μηνών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι  η ΑΝΕΚ που εμφανίζεται ως "μητρική εταιρία" της ΛΑΝΕ δεν θα αφήσει τα πράγματασ έτσι και τελικά θα έχουμε ομαλή εξέλιξη.
Βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων και θα παρακολουθήσουμε από κοντά το θέμα.

Στοιχεία του Τύπου: Ημερησία 20.5.09
«Σε αναγκαστική κατάσχεση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο εκτελεί την επιδοτούμενη γραμμή των Κυθήρων προχώρησαν χθες δύο προμηθεύτριες εταιρείες καυσίμων για χρέη της πλοιοκτητρίας εταιρείας

B.K.« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία