Τειρεσίας Α.Ε. ...αυτό το τέρας.

Εκτύπωση

Τειρεσίας Α.Ε. ...αυτό το τέρας.

Η «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» ασχολήθηκε με το τραγέλαφο του Τειρεσία ύστερα από πάμπολλες καταγγελίες σοκ, επιχειρηματιών που βρίσκονται στο περιθώριο λόγω τραγικών λαθών και σημαντικών ελλείψεων στο απαράδεκτο σύστημα αυτής της ιδιωτικής κατά τα άλλα εταιρίας που καταδυναστεύει τον εν γένει επιχειρηματικό κόσμο στη χώρα μας εδώ και περίπου μια εικοσαετία.

του Βασίλη Κασιμάτη

Η Τειρεσίας Α.Ε. είναι μία εταιρία στην οποία συμμετέχουν Τράπεζες και ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό την εκπόνηση προγραμμάτων για την εύρυθμη λειτουργία του Τραπεζικού Συστήματος. Στην πορεία, κύριο έργο του Τειρεσία έγινε το φακέλωμα και δια μέσου αυτού η εξόντωση χιλιάδων εταιρειών και πολιτών. 

Σε δύο εκατομμύρια (2.000.000) ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" των υπολογιστών της Τειρεσίας Α.Ε. αποδεικνύοντας ότι τα στελέχη της εταιρίας δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, και μοναδικό τους μέλημα είναι η αμαύρωση του «επιχειρείν» βυθίζοντας σε ένα έμμεσο σκοταδισμό την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα.

Το νούμερο των 2.000.000 είναι τόσο απίθανο όσο και εκπληκτικό!


Οι καταγγελίες στο Ρέθυμνο

Καταγγελία Νο 1

Επιχειρηματίας μας καταγγέλλει ότι ενώ δεν έχει καμία συνεργασία με τις τράπεζες, ξαφνικά διαπίστωσε ότι βρίσκεται στα μαύρα κατάστιχα του Τειρεσία 15 χρόνια!
«Το Ιούνιο του 1994 δηλαδή πριν 15 ολόκληρα χρόνια, εξέδωσα 3 επιταγές, όντας πελάτης της Τραπέζης «Μακεδονίας Θράκης».
Οι 2 ήταν ύψους μόνο 230 ευρώ περίπου έκαστη και η 3η ήταν 4.000 ευρώ.
Από πρόσκαιρη αδυναμία καθυστέρησα τη πληρωμή των 3 αυτών επιταγών για πολύ λίγο διάστημα.
Οι 2 πρώτες πληρώθηκαν στους προμηθευτές μου ΜΟΝΟ ένα μήνα αργότερα, ενώ η 3η πληρώθηκε 3 μήνες αργότερα.

Έκτοτε δεν είχα καμία άλλη ανάμειξη με τις τράπεζες.
Όταν πλήρωσα τις επιταγές, οι οποίες σημειώτεον ουδέποτε αντιμετωπιστήκαν δικαστικώς λόγω της τακτοποίησης σε προσωπικό επίπεδο με τους προμηθευτές μου, κράτησα τα «σώματα» των επιταγών στο αρχείο μου για πολλά χρόνια.
Ξαφνικά διαπίστωσα ότι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είχε αγοράσει την «Μακεδονίας Θράκης» με είχε καταχωρημένο στο Τειρεσία.
Επικοινώνησα με τη Τράπεζα Πειραιώς και την κα Πρεβεζάνου αρμόδια για τέτοιες υποθέσεις στη Κηφισιά Αθηνών.
Της ζήτησα να με σβήσουν άμεσα από το Τειρεσία διότι σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι χρωστούσα έστω και ένα ευρώ ποτέ στη τράπεζα.
Η αρμόδια υπάλληλος μου απάντησε «ευγενικά»  ότι δυστυχώς δε μπορεί να κάνει κάτι με το σκεπτικό ότι δεν έχουν καμία απόδειξη ότι οι επιταγές πληρώθηκαν και επειδή είναι παλιά υπόθεση και λόγω της συγχώνευσης των 2 τραπεζών, δε μπορεί να βρει στοιχεία. Εγώ από την άλλη είχα απωλέσει τα σώματα που ούτως ή αλλιώς θα είχαν λιώσει με τη πολυκαιρία!
Τότε της έκανα την απλή ερώτηση:
Κυρία μου προκύπτει από πουθενά στα κομπιούτερ σας ότι σας χρωστώ έστω και ένα ευρώ?
ΟΧΙ!!! Μου απαντά!
Και αν θέλετε και δευτεροκλίτως, δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να απωλέσει ένα σώμα επιταγής όταν το πληρώσει? Δηλάδή με απλά λόγια τη στιγμή που πληρώνει κάποιος μια επιταγή πρέπει να προσέχει ως "κόρην οφθαλμού" το σώμα της επιταγής μήπως και στο εν τω μεταξύ πηγαίνοντας στη τράπεζα να το παραδώσει, του τύχει κάτι όπως κλοπή, τροχαίο , κλπ όπου τότε θα εμφανίζεται επι δεκαπενταετίας χρεοφειλέτης δίχως πραγματικά να είναι!
Τι να σας πω.... δεν γνωρίζω! μου συμπληρώνει!

Τότε γιατί με έχετε στο Τειρεσία ως οφειλέτη σας? την ρωτώ.
Είναι δυστυχώς κάποιο τεχνικό πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Μην ανησυχείτε όμως γιατί σε τρεις μήνες παρέρχεται η δεκαπενταετία και θα παραγραφείτε , μου απαντά.
Και τότε εκρήγνυμαι ... Κυρία μου δεν με ενδιαφέρει να παραγραφώ αλλά να δικαιωθώ. Με εμφανίζετε αδίκως επί 15ετίας, οφειλέτη σας δίχως να είμαι και δίχως να το γνωρίζω και τώρα μου λέτε.... "εντάξει, θα παραγραφείτε σε λίγο".
Εγώ θέλω και απαιτώ να με δικαιώσετε εδώ και τώρα!

Έκτοτε αναμένω δίχως να έχω κάποιο νέο και το σημαντικότερο, δίχως να μπορώ να αναπτύξω την επιχείρησή μου λόγω ότι οι τράπεζες δεν συνεργάζονται μαζί μου επικαλούμενες ότι είμαι «κακοπληρωτής» ενώ ουδέποτε τους χρωστούσα τίποτα.
Τα ίδια επαναλείφθησαν σε 2ο χρόνο και με τη διευθύντρια της τράπεζας κα Ζεύκη, η οποία επίσης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αποδεικνύοντας ότι και οι ιδιωτικές τράπεζες όπως η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αντιμετωπίζουν τεράστιο γραφειοκρατικό πρόβλημα, ακόμα μεγαλύτερο και από αυτό των δημοσίων τραπεζών, κι λένε άλλα στους πελάτες τους!
Ζητάω από την Ελληνική δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα.

Καταγγελία Νο 2

"Αγόρασα πριν από 2 χρόνια ένα στεγνωτήριο αντί του ποσού των τετρακοσίων (400) ευρώ από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
Η συσκευή βγήκε ελαττωματική και ζήτησα από το κατάστημα να τη πάρει πίσω.
Το κατάστημα μου είπε ότι δε μπορεί και ότι θα πρέπει να τη φορτωθώ στη πλάτη και να τη πάω στην Αντιπροσωπεία στην Αθήνα, στην Ιαπωνία, ή και εγώ δε ξέρω που!
Τότε τους είπα ότι είναι απαράδεκτο και δεν δέχομαι να πληρώσω κάτι χαλασμένο.
Σχεδόν άμεσα το κατάστημα εξέδωσε δικαστική  διαταγή πληρωμής αγνοώντας το πρόβλημά μου.
Έτσι με ανάγκασε να πληρώσω την οφειλή μου πράγμα που έπραξα ΑΜΕΣΑ!!, ενώ κράτησα και τη χαλασμένη συσκευή την οποία έχω έκτοτε αποθηκευμένη.
Σαν να μην έφτανε όμως η περιπέτειά μου, μανθάνω αργότερα ότι καταχωρήθηκα και στο Τειρεσία.
Γιατί ρωτώ εύλογα - αφού πλήρωσα ΑΜΕΣΑ?

Διότι από τη στιγμή που εκδίδετε μια διαταγή πληρωμής από τα δικαστήρια η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ενημερώνεται άμεσα και καταχωρεί το άτομο στη «μαύρη λίστα» δίχως να εξετάσει αν τελικά πληρώθηκε ΑΜΕΣΑ η εντολή ή όχι,  μου απαντά ο δικηγόρος του καταστήματος ηλεκτρικών ειδών κ. Νεκτάριος ΠαπαΚοσμόπουλος.  Άδικο μεν αλλά υπαρκτό, συμπληρώνει ο εν λόγω δικηγόρος!

Δηλαδή τα απόρρητα δικαστικά στοιχεία τα λαμβάνει εύκολα μια ιδιωτική εταιρία? και φακελλώνει ανεξέλεγχτα?

Και ερωτώ. Αφού πλήρωσα ΑΜΕΣΑ αυτό που μου ζήτησαν και μου επέβαλαν, γιατί εμφανίζομαι ως «κακοπληρωτής?».

Το χειρότερο είναι ότι δε μπορώ να πάρω στεγαστικό δάνειο που δικαιούμαι, για να στεγάσω την οικογένειά μου διότι είμαι λένε « κακοπληρωτής» ενώ εγώ όμως πλήρωσα ΑΜΕΣΑ!

Ζητάω από την Ελληνική δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα".

Καταγγελία Νο 3 - Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η εφημερίδα μας "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" έχει δημοσιεύσει από εξαμήνου μια αναγγελία ενός δημοσίου οργανισμού, του οποίου το όνομα δεν το δίνουμε στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους.
Όταν μας ζητήθηκε η επί πληρωμής ανάρτηση της αναγγελίας κανείς δεν μας είπε ότι θα πληρωθούμε μετά από την ... "Δευτέρα Παρουσία"!
Και έτσι ακριβώς έγινε. Κόψαμε το τιμολόγιο στις αρχές Ιανουαρίου και όταν ζητήσαμε να πληρωθούμε αρχικά μας είπαν σε κανα/δυό μήνες. Αργότερα μας είπαν σε έξι μήνες. Εν τέλει και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τα κεντρικά του οργανισμού στα Χανιά, μας είπαν με ελαφρά δόση σαρκασμού "...ε, κύριε αύτή τη στιγμή πληρώνουμε τιμολόγια του Ιουνίου 2007"!!!!!
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι εφημερίδες όταν έχουν να κάνουν με προκυρήξεις, αναγγελίες και άλλου είδους καταχωρήσεις/δημοσιεύσεις που προκύπτουν από δημόσιους οργανισμούς.
Αυτό βέβαια συμβαίνει με όλες σχεδόν τις συμφωνίες μεταξύ ιδιώτη & κράτους.
Τα ίδια  συμβαίνουν ακόμα και στις απλήρωτες συμφωνίες μεταξύ δημοσίου και δημοσίων οργανισμών. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες δημοσιευμάτων που αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοσίων οργανισμών εις βάρος του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ κλπ.
Γιατί λοιπόν ο πολίτης φακελώνεται για "ψιλουπήδημα" σε ένα Τειρεσία είτε είναι πραγματικά οφειλέτης είτε όχι και όταν το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του... ούτε γάτα ούτε ζημιά!
2 μέτρα και 2 σταθμά δηλαδή.
 

             ___________________________________________________

Πλήθος οι παρόμοιες καταγγελίες και το πρόβλημα διογκώνεται μέρα με την ημέρα. Οι επιχειρηματίες φωνάζουν ότι δε μπορούν πλέον να ακούν τις επιχειρηματικές δοσοληψίες τους με αποτέλεσμα να πέφτει διαρκώς ο δείκτης του «επιχειρείν» στη χώρα μας με εμφανή τα αρνητικά σημάδια στην οικονομία μας.
Αν το κλείσουν οι επιχειρηματίες το «μαγαζί» τότε κλείνουμε και τη χώρα μας. Και επειδή τελευταίως κλείνουν πάρα πολλές επιχειρήσεις το μέλλον διαγράφεται εμφανέστατα αβέβαιο.
Οι οικονομία μας δεν στηρίζεται ούτε στις τράπεζες ούτε στους πολιτικούς.

Στηρίζεται στους πολίτες, στηρίζεται στους επιτηδευματίες και τους επιχειρηματίες και αυτό πρέπει να το καταλάβει κάποτε το κράτος και να πάψει τον αιματοβαμμένο "κύκλο εργασιών" της ιδιωτικής αυτής εταιρίας που αποδεδειγμένα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την Ελληνική οικονομία.

Τα λάθη

Προ ετών είχε δημοσιευτεί μία επιστολή που ήρθε από τις Βρυξέλλες όπου πολλοί από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. δήλωναν ότι δεν ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη χώρα μας διότι οι Ελληνες πολίτες είμαστε κακόπιστοι και πολύ περισσότερο το Ελληνικό Δημόσιο. Παρότι η δημοσίευση έγινε σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας κανένας δεν απήντησε. Ισως οι τότε κυβερνώντες δεν το θεώρησαν σημαντικό. Αν είναι δυνατόν. 

1. Η συλλογή των προσωπικών μας δεδομένων έγινε εν αγνοία μας και από ανθρώπους που δεν είχαν άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
2. Ο Τειρεσίας διατηρεί στα αρχεία του προσωπικά μας δεδομένα και πριν την ίδρυση και θεσμοθέτησή του το 1997. Ποιος συνέλλεξε αυτά τα στοιχεία;
3. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα στον Τειρεσία να κρατούν στοιχεία τα οποία συλλέγησαν παράνομα εν αγνοία μας και να τα πωλήσουν σε διάφορες επιχειρήσεις και ιδιώτες.
4. Το Σύνταγμα της χώρας δε δίνει δικαίωμα σε κανέναν να θεσπίζει ποινές (όπως έκανε ο Τειρεσίας) σε όσους γράφτηκαν στα κατάστιχα μιας εταιρίας.
5. Πολλές επιχειρήσεις εξ αιτίας της Τειρεσίας Α.Ε.- τέθηκαν εκτός αγοράς.
Μοιραία χρεοκόπησαν και χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι.

Η Τειρεσίας Α.Ε. ισχυρίζεται ότι έκανε το έκανε μόνο και μόνο για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τραπεζών. Η απάντηση στον ισχυρισμό αυτό είναι ξεκάθαρη: Ας έκαναν, οι Τράπεζες σωστά τη δουλειά τους για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους. Δεν είναι δυνατόν για τα όποια «λάθη» των Τραπεζών να τα πληρώσουν οι πολίτες και να είναι σήμερα φακελωμένοι τα 2/3 των Ελλήνων. Δεν υπάρχουν άλλωστε μόνο τα συμφέροντα των Τραπεζών. Υπάρχουν και τα συμφέροντα των πολιτών τα οποία διαφυλάσσει ο Νόμος 2472/97 που προβλέπει αυστηρότατες ποινές για όλους εκείνους που επεξεργάζονται, διακινούν και χρησιμοποιούν Προσωπικά Δεδομένα τρίτων.

Ήλθε λοιπόν η ώρα να πέσουν τα τείχη της Τειρεσίας Α.Ε. και να καταδικαστούν όσοι παρανομούν. Οι προσφυγές πρέπει να έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Ήδη, οι Σύλλογοί μας της Αθήνας και των άλλων Ελληνικών πόλεων, έχουν στα χέρια τους πάμπολες αποφάσεις καταδικαστικές για ηλεκτρομάγαζα και την Τειρεσίας Α.Ε. και μάλιστα έχουν δοθεί και μεγάλες αποζημιώσεις για διασυρμό και διαφυγόντα κέρδη.

Απαίτηση του Συλλόγου δανειοληπτών

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητάει ο Σύλλογος Δανειοληπτών για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος, ξεκινώντας μια μεγάλη πανελλαδική καμπάνια για την κατάργηση του «Τειρεσία» και με την συλλογή ψηφισμάτων.

   

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Θανόπουλος ανακοίνωσε με ποιο τρόπο ξεκίνησε η πανελλαδική αυτή κινητοποίηση λέγοντας ότι «χιλιάδες πολίτες απέστειλαν σχετικό έγγραφο προς τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή» όπως επίσης υπέγραψαν και απέστειλαν το παρακάτω αναφερόμενο ψήφισμα και την ανάλογη δήλωση συγκατάθεσης για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Το έγγραφο προς τον πρωθυπουργό

«Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε άμεσα να γίνουν πραγματικότητα όσα δεσμεύτηκε επιτέλους στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση που προκλήθηκε από την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας βουλευτή Αττικής κ. Απόστολου Σταύρου με θέμα την παράνομη λειτουργία της «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ».

Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση και οι πολίτες διασυρμένοι και ανήμποροι βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση. Δυστυχώς, η πολιτεία επί χρόνια ανέχεται την «Τειρεσίας ΑΕ» και αδιαφορεί για τον διασυρμό και την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.
Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, μέλη και μη του Πανελληνίου Συλλόγου Δανειοληπτών, καθώς και ο πρόεδρος Θεόδωρος Θανόπουλος χαιρετίζουμε τις ενέργειες του βουλευτή Απόστολου Σταύρου με ευγνωμοσύνη που επιτέλους κάποιος μας σκέφτηκε σοβαρά και ζητάμε την συμπαράσταση όλου του πολιτικού κόσμου.

Είναι αδιανόητο η χώρα να διασύρεται από μια χούφτα ανθρώπους και με το ψήφισμα μας ζητάμε από τη Βουλή να καταργηθεί η απαράδεκτη «ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΑΕ».
Τέλος τα ψέματα. Το ψήφισμα αυτό είναι για εμάς και την Ελλάδα θέμα τιμής και ύπαρξης. Προχωράμε μπροστά όλοι και αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε.
Οι πολιτικοί γνωρίζουν την καταστροφή που προκάλεσαν όλα αυτά τα χρόνια οι τράπεζες και η «Τειρεσίας ΑΕ» που έχει φακελώσει και έχει βγάλει από την αγορά το 60% των πολιτών αυτής της χώρας.
Θέλουμε να σώσουμε την οικογένεια μας, να σταματήσουν να παρανομούν οι τράπεζες και η «Τειρεσίας ΑΕ» και τα παιδιά μας να δουν καλύτερες μέρες και να μην κληρονομήσουν καμένη γη.
Ήρθε η ώρα της δικαίωσης, τώρα αρχίζει ο αγώνας και δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθούμε. Το ψήφισμα αυτό το θεωρούμε ως τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία των τελευταίων ετών και μας αφορά όλους».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Η «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ» που λειτουργεί παράνομα έχει καταφέρει βαρύτατο πλήγμα στις συναλλαγές και στην Ελληνική Οικονομία, διέλυσε βιομηχανίες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ακόμη και ιδιώτες, φακέλωσε νέους, γέρους, νεκρούς και νήπια.

Επιπλέον όταν υπάρχουν στην «Τειρεσίας ΑΕ» τα στοιχεία του πατέρα δεν χρηματοδοτούν πλέον και τον γιο ή την κόρη και έτσι καταστρέφουν και τα παιδιά. Κατέγραψε στα δυσμενή, περίπτωση χρέους δύο (2) εύρο ενώ μετέφερε δάνεια από παππού στον εγγονό.

Η «Τειρεσίας ΑΕ» καλύπτει συνεχώς τα λάθη και τους επίορκους υπαλλήλους των τραπεζών. Οι τράπεζες έχουν τέτοιους μηχανισμούς που ανά πάσα στιγμή ξέρουν, αφού γνωρίζουν παράνομα το ΑΦ μας, την πλήρη εικόνα των προσωπικών, οικογενειακών και οικονομικών μας δεδομένων και δεν έχουν ανάγκη την «Τειρεσίας ΑΕ», η οποία το μόνο που κάνει καθημερινά είναι να φακελώνει δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες και να τους κρατάει ισόβια φακελωμένους.

Ζητάμε :

  • Να διαγράφουν όλα τα προσωπικά μας δεδομένα που έχουν συλλέξει παράνομα οι Τράπεζες και η παράνομη «Τειρεσίας ΑΕ»
  • Να αλλάξει ριζικά το σύστημα συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών μας δεδομένων και να εφαρμοστεί ο νόμος 2472/97
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων σε κατώτερη τιμή από την αντικειμενική αξία και επιπλέον να διεξάγονται με κλειστές προσφορές από τα πρωτοδικεία
  • Να ποινικοποιηθούν κακουργηματικά τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων που αποτελούν καραμπινάτη απάτη μαζί με το ΠΔ του 1923 που αναφέρεται στις συμβάσεις
  • Να διορθωθεί ο Ν3259/2004 και ειδικά το άρθρο 40 διότι οι άνθρωποι της «Τειρεσίας ΑΕ» δεν το εφάρμοσαν ποτέ και επιπλέον παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό
  • Να σταματήσουν το φακέλωμα των ανύποπτων πολιτών.

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε." 

Με τσι γειές μας...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία