ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Επιστολή της κ.Σχοιναράκη προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για το ΒΟΑΚ

Εκτύπωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΑΚ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΡΑΣΑ ΤΗΣ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

Επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γιώργο Σουφλιά έστειλε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη σχετικά με την είσοδο στον οικισμό Πρασά του Δήμου Ν. Αλικαρνασσού από το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής της η κ. Σχοιναράκη αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης που υλοποιείται, η είσοδος προς τον οικισμό Πρασά του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου πρόκειται να κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών του.

Η Δημοτική Αρχή Ν. Αλικαρνασσού, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητά τροποποίηση της μελέτης στο ύψος της εισόδου του οικισμού Πρασά με απάλειψη τμήματος της κατασκευής, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής, χρονικά έως την κατασκευή του κόμβου αεροδρομίου. Ειδικότερα ζητείται η προσωρινή κατάργηση της ράμπας εξυπηρέτησης της εταιρίας ΒΑΚΑΝΑ Α.Ε. και του αναχώματος μπροστά από τη σημερινή είσοδο - έξοδο οικισμού Πρασά. Εναλλακτικά προτείνονται δύο λύσεις, όπως φαίνονται στο επισυναπτόμενο σχέδιο - σκαρίφημα, από τις οποίες μπορεί να επιλεχθεί η τεχνικά αρτιότερη.

Θεωρούμε ότι η αποδοχή των προτάσεων πρέπει να είναι άμεση καθώς δεν επιβαρύνουν οικονομικά το έργο και δεν απαιτούν τροποποίηση των εγκεκριμένων μελετών. Έτσι θα αποφευχθούν ατυχήματα που πιθανότατα να συμβούν κατά την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού Πρασά από άλλες εξόδους κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (π.χ. ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου). Το τμήμα της "καταργούμενης" κατασκευής μπορεί να υλοποιηθεί μελλοντικά ταυτόχρονα με την κατασκευή του αναβαθμισμένου κόμβου αεροδρομίου.           

Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου, θεωρούμε την ασφαλή πρόσβαση και μετακίνηση των πολιτών μας ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία