Οι Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης για τη δίκη των Ζωνιανών

Εκτύπωση

Οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης για τη δίκη των Ζωνιανών

Το παρακάτω κείμενο το συνέταξε η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Κατά την έναρξη της δίκης των Ζωνιανών στο Εφετείο Πειραιά στις 28 Απριλίου 2009 γίναμε μάρτυρες ενός οξύμωρου γεγονότος.
Και ενώ η περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων δήλωναν ο ένας μετά τον άλλο στην Δικαστική Έδρα, μικροαγρότες και κτηνοτρόφοι, έβλεπες εκ δεξιών τους την ομάδα των δικηγόρων υπεράσπισης τους, που αποτελούνταν από την ελίτ της ελληνικής δικηγορίας.
Πράττοντας σωστά ο καθηγητής νομικής κ. Κονταξής, οι δικηγόροι Δ.Τσοβόλας, Α.Λυκουρέζος, Α.Κούγιας και κάποιοι ακόμα, ομοίως γνωστοί νομικοί, ανέλαβαν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων για μια πλειάδα κατηγοριών.
Το απορίας άξιο είναι, πως αυτοί οι μικροί και "φτωχοί" αγρότες και κτηνοτρόφοι, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν, της επαρχίας Μυλοποτάμου βρήκαν τα χρήματα για να καλύψουν τις απαιτήσεις των παραπάνω "μεγαθήριων" της νομικής για την υπεράσπιση τους.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της δίκης από την πρώτη μέρα και έτσι θα συνεχίσει μέχρι τη μέρα που θα βγεί η τελεσίδικη απόφαση.

Εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι για την καταδίκη των ενόχων για παραδειγματισμό αλλά και για την ηθική ικανοποίηση των οικογενειών και των συναδέλφων που τραυματίστηκαν στην ενέδρα της από 5 Νοεμβρίου 2007.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία