Ο πρέσβης της Ινδίας στο Ρέθυμνο.

Εκτύπωση

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ινδίας κ. Dilip Sinha είχε στις αρχές του μήνα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, στο γραφείο του.

Ο κ. Πρέσβης βρέθηκε στην πόλη μας με την ευκαιρία μιας μεγάλης θρησκευτικής γιορτής των Ινδών και επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο προκειμένου να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν την κοινότητα των Ινδών στο Ρέθυμνο.

Ιδιαίτερα εξέτασαν τη δυνατότητα διευκόλυνσης των Ινδών σε θέματα αδειών παραμονής αλλά και μεταφοράς των οικογενειών τους από την Ινδία παρότι όπως επισημάνθηκε οι δυσκολίες είναι κυρίως γραφειοκρατικής φύσεως που δεν αφορούν το Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου μας αφού όπως επεσήμανε και ο Πρέσβης είναι ιδιαιτέρως εξυπηρετικό.

Ο Δήμαρχος τον διαβεβαίωσε για τις προθέσεις του περί παροχής κάθε δυνατής διευκόλυνσης στους συμπατριώτες του ώστε να απολαμβάνουν κι εκείνοι τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μια και όπως τόνισε είναι πολύ σημαντική η διατήρηση της αρμονικής συνύπαρξης και συνοχής.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους επισημάνθηκαν τα κοινά στοιχεία των δύο πολιτισμών, του ινδικού και του ελληνικού, από το παρελθόν μέχρι σήμερα, η πολυπολιτισμική τους διάσταση και ο οικουμενικό στους χαρακτήρας.

Μία θερμή, φιλική και γόνιμη συνάντηση που επιστεγάστηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τη διαβεβαίωση της συνέχισης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία