ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνάντηση της κ.Σχοιναράκη με το Δήμαρχο Ν.Αλικαρνασσού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρασάς

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΑΣΑΣ

Συνάντηση είχε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη με το Δήμαρχο Νέας Αλικαρνασσού κ. Βαγγέλη Σισαμάκη, τον πρόεδρο κ. Μπάμπη Περυσινάκη και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρασάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου σχετικά με την είσοδο προς τον οικισμό Πρασά, η οποία σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονείται έχει κλείσει, δημιουργώντας δυσκολίες στην ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων από και προς τον οικισμό τους. Συγκεκριμένα κάτοικοι και Δήμος ζητούν με έγγραφο που απέστειλαν προς την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ την προσωρινή τροποποίηση της μελέτης με απάλειψη τμήματος της κατασκευής μέχρι ολοκληρωθεί η κατασκευή του κόμβου αεροδρομίου.

Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της τόνισε: «Είχα μια συνάντηση με το Δήμαρχο Νέας Αλικαρνασσού και τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρασάς για ένα ζήτημα που σχετίζεται με την πρόσβαση από το Βόρειο Οδικό Άξονα προς την Πρασά, καθώς και την έξοδο. Θεωρώ ότι η λύση που προτείνεται είναι λύση που δίνει απάντηση στο πρόβλημα. Παράλληλα, οι πολίτες έδειξαν ότι μπορούν πραγματικά να κουβεντιάζουν έχοντας τεκμηριωμένη άποψη και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα ή κωλυσιεργίες στα διάφορα έργα κι αυτό είναι σημαντικό. Θεωρώ ότι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται στη διάρκεια υλοποίησης των έργων για να προλαμβάνονται ζητήματα που δημιουργούν χρόνια προβλήματα στη συνέχεια.

Βέβαια πρόκειται για έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά υλοποιείται στο νομό Ηρακλείου. Ευθύνη, λοιπόν, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου είναι να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και βεβαίως δίπλα στη Δημοτική Αρχή για να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων. Πρέπει λοιπόν το αρμόδιο υπουργείο να απαντήσει άμεσα, σε διαφορετική περίπτωση επικυρώνει αυτό που λέμε όλοι εμείς οι αυτοδιοικητικοί, ότι δηλαδή δε μπορεί να γίνονται όλα και να χαράζονται από την Αθήνα, από τα γραφεία των υπηρεσιακών παραγόντων. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λύνονται εδώ από τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία