ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Στο Καστέλι παραβρέθηκε η κ.Σχοιναράκη στη συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Εκτύπωση

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ Η Κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στη συναυλία - αφιέρωμα στο μεγάλο μουσουργό Βασίλη Τσιτσάνη, που διοργάνωσε με επιτυχία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στο Καστέλι Πεδιάδος, παρευρέθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.

Τις διαχρονικές επιτυχίες του μεγάλου συνθέτη και μουσικού παρουσίασε στο κοινό με μοναδικό τρόπο η Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος». Η Χορωδία αναπαρέστησε τα γλέντια που γινόντουσαν τόσο σε σπίτια, όσο και στα μαγαζιά, όπου εμφανιζόντουσαν οι καλλιτέχνες εκείνης της εποχής, ξεσηκώνοντας το κοινό που συμμετείχε με κέφι και τραγούδι. 

Η κ. Σχοιναράκη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε τα μέλη της χορωδίας και τους μουσικούς που συμμετείχαν, καθώς και τους Δημάρχους των δύο περιοχών για τη στήριξή τους. Συγκεκριμένα, η κ. Σχοιναράκη, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με τους καλλιτεχνικούς φορείς του τόπου, η οποία αποδεικνύει ότι ο νομός μας είναι νομός πολιτισμού, καθώς όλες οι δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούμε στέφονται πάντα με επιτυχία. Για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναδεικνύουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο στη μουσική, στο χορό και στο τραγούδι, με το ίδιο μεράκι που τους διακατέχει και μέσα στις τάξεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου προσπαθούμε να στηρίξουμε κάθε σοβαρή δράση που απλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού. Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Μικτή Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, βάζοντας κι εμείς ένα λιθαράκι στον τομέα του πολιτισμού. Συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού σε σημαντικά θέματα που αφορούν στον τόπο μας, μεταξύ τους και αυτά της εκπαίδευσης και βεβαίως του πολιτισμού, ώστε να δώσουμε στους πολίτες μια ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο.

Θέλω να τονίσω ακόμη μια φορά ότι στηρίζουμε κάθε σοβαρή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε κάθε σημείο και γωνιά του νομού μας, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι από την πόλη, δράσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος μας και ιδιαίτερα η ενδοχώρα».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία