"Γιορτή Κρασιού" - Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για το Ρέθυμνο

Εκτύπωση

"Γιορτή Κρασιού" - Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για το Ρέθυμνο   

Στις 23 με 31 Μαΐου διοργανώνεται φέτος η «Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων» στον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου η οποία άρχισε να καθιερώνεται από το 1958 με τη μορφή της κοινωνικής συνεύρεσης των Ρεθυμνιωτών.

Στο πλαίσιο του νέου ξεκινήματος του Δήμου Ρεθύμνου για επαναταυτοποίηση και επαναπροσδιορισμό των σημαντικότερων πολιτιστικών θεσμών, δίνει στη φετινή διοργάνωση την διάσταση της προώθησης και ανάπτυξης των ποιοτικών μορφών τουρισμού.

Έτσι ο Δήμος σε συνεργασία με την μέχρι σήμερα διοργανώτρια Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου, με φορείς και εξειδικευμένους ιδιώτες τουρισμού και γευσιγνωσίας, αναβιώνει τη Γιορτή σε εξελιγμένη μορφή φέτος για πρώτη φορά.

Οι διοργανωτές σαν στόχο έχουν την προβολή των ισχυρών και ουσιαστικών δυνατοτήτων του πολλά υποσχόμενου οινικού τουρισμού, να φέρει το ευρύ κοινό σε άμεση επαφή με τα προϊόντα της κρητικής γης, τους παραγωγούς τους, την κρητική παράδοση και φιλοσοφία.

Όπως μας ενημέρωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, οι λόγοι που οδήγησαν στην διοργάνωση της Γιορτής στις 23 με 31 Μαϊου είναι γιατί ο Δήμος έχει ως στόχο κατ? αυτόν τον τρόπο να διευρύνει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης σε όλες τις περιόδους του έτους, σε μια προσπάθεια επιμήκυνσης και ενδυνάμωσης της τουριστικής περιόδου. Ένας ακόμη λόγος που επιλέχθηκε ο Μάιος είναι γιατί αυτό το μήνα ο τουρισμός του νησιού ενδιαφέρεται περισσότερο για περιήγηση στα πολιτιστικά δρώμενα της ενδοχώρας παρά για διακοπές χαλάρωσης και ξεκούρασης δίπλα στη θάλασσα όπως τον Αύγουστο. Επιπλέον οι Οινοπαραγωγοί Κρήτης, που αποτελούν και τον βασικό κορμό των εκθετών στη γιορτή με 25 μέλη από το Δίκτυό τους, έχουν ευκαιρία συμμετοχής μόνο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το πρόγραμμά της Γιορτής θα είναι πλούσιο μιας και συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση και αφορά όλες τις ηλικίες. Το καλωσόρισμα των επισκεπτών με την έναρξη της Γιορτής κρασιού θα κάνει ο Βασίλης Σκουλάς με το συγκρότημά του.

Τέλος σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η προσπάθεια της οργάνωσης οφείλεται κυρίως στην εθελοντική προσπάθεια πολλών τοπικών φορέων και συλλόγων.

Ε.Δ.


          


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία