Για μια ακόμα φορά διαπιστώνεται ότι οι παραλείψεις σκοτώνουν!

Εκτύπωση

Για μια ακόμα φορά διαπιστώνεται ότι οι παραλείψεις σκοτώνουν!

16/5/09

Ατύχημα είχαμε χθες στην Επαρχία Αμαρίου.

Έχουμε επανειλημμένως διαπιστώσει ότι σε συγκεκριμένη στροφή στο Νομαρχιακό οδικό δίκτυο, στο Δήμο Συβρίτου και συγκεκριμένα έξω από τη πύλη του Χυτά Αμαρίου πέφτουν διαρκώς πέτρες από αλλεπάλληλες κατολισθήσεις λόγω του ότι όταν έγινε η διάνοιξη του δρόμου δεν προβλέφθηκε να τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα.
Ρεπορτάζ:
 Βασίλης
Κασιμάτης

Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται συνεχώς μεγάλα κομμάτια βράχων ξαφνικά στη μέση του δρόμου. Ευθύνες βαρύνουν και το Δήμο Συβρίτου αλλά και κυρίως την αρμόδια τεχνική υπηρεσία οδοποιίας της Νομαρχίας.

Τη Παρασκευή 15/5 το απόγευμα και περί ώρας 19.45 ντεραπάρισε λόγω μιας μεγάλης λακκούβας και 2 κομματιών βράχου,  ακριβώς πάνω στη συγκεκριμένη στροφή, διερχόμενο ι.χ. αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio με οδηγό τον νεαρό Ανδρουλιδάκη Νικόλαο του Ιωάννη από την Νίθαυρη Αμαρίου ενώ στο ι.χ. επέβαινε μια ακόμα νεαρή γυναίκα.
Ευτυχώς και ενώ το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές, οι δύο επιβαίνοντες ως εκ θαύματος βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια και την γλύτωσαν με λίγες εκδορές.
Το αυτοκίνητο άνηκε σε εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο.

Στο σημείο έφθασε άμεσα περιπολικό από το Α.Τ. Αμαρίου και εξετάστηκαν τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο οδηγός ακριβώς πάνω στην στροφή αναγκάστηκε να φέρει το αυτοκίνητο στην άκρη της λωρίδας του επειδή άλλο διερχόμενο ι.χ. από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας είχε πάρει "ανοιχτά" τη στροφή.
Το αποτέλεσμα ήταν το Renault Clio να προσκρούσει στα αφημένα μεγάλα κομμάτια βράχων που βρισκόντουσαν όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες του δημοσιεύματος, στην άκρη μεν αλλά και εντός της λωρίδας του.
Και η επί μήνες ξεχασμένη, λακκούβα έπαιξε το δικό της ρόλο. Ολα αυτά συνθέτουν το παζλ του δυστυχήματος ενώ αν ο δρόμος ήταν ως έπρεπε τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί!

Το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να τα αφήνουμε όλα στη τύχη.

Το γεγονός ότι σήμερα οι δύο συμπολίτες μας ήταν τυχεροί δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις επανειλημμένες, βάση καταγγελιών των ντόπιων, κατολισθήσεις στο σημείο έξω από το Χυτά Αμαρίου και σε πολλά άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού μας δικτύου.

Ας ευαισθητοποιηθούν λοιπόν οι αρμόδιοι κι ας βγουν μια βόλτα να δουν τις λακκούβες, τις ελλείψεις και τα εν γένει προβλήματα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα ο κ. Ανδρουλιδάκης Νικόλαος στάθηκε τυχερός - αύριο κάποιος άλλος όμως...?


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία