Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Κρητικού Σύμφωνου Ποιότητας

Εκτύπωση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ "ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ"

Συνεδρίασε στις 14 Μαϊου, στην έδρα της εταιρείας στο Ρέθυμνο, το Διοικητικό Συμβούλιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας "Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας". Παρόντες ήταν ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κος Παπαδάκης Γιώργης, ο οποίος και προεδρεύει του Συμβουλίου, η Νομάρχης Ηρακλείου, κα Σχοιναράκη-Ηλιάκη Ευαγγελία, ο Νομάρχης Λασιθίου, κος Αναστασάκης Σήφης, ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας) κος Φραγκιαδάκης Γιώργος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, κος Μποτωνάκης Γεώργιος η διευθύντρια της εταιρείας κα Νόβακ Ζωή, και ο ειδικός σύμβουλος της Νομαρχίας Ηρακλείου, κος Ζαχαράκης Αντρέας. Ο Νομάρχης Χανίων, κ. Αρχοντάκης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω έκτακτου κωλύματος. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης επιλύθηκαν διαδικαστικά και λειτουργικά θέματα, ενώ συζητήθηκε η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία.

Μετά από παραγωγικό διάλογο, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο στόχος του "Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας" είναι η ισόρροπη και αειφόρος ανάπτυξη του νησιού μέσω της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Οι βασικοί στρατηγικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η εταιρεία για την επίτευξη του στόχου της είναι οι παρακάτω:

  1. Η τοπική γαστρονομική παράδοση: θα γίνει προώθηση της Κρητικής Διατροφής ως τρόπος ζωής
  2. Η υγεία: θα προβληθεί η συμβολή της Κρητικής Διατροφής στην βελτίωση του επιπέδου υγείας, ως μέσο θεραπείας αλλά και πρόληψης
  3. Τα τοπικά προϊόντα: θα γίνει προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας των κρητικών προϊόντων μέσω της στήριξης για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών παραγωγής (σε παραγωγή, μεταποίηση, διανομή)
  4. Το περιβάλλον: θα προωθηθεί η «πράσινη ανάπτυξη» του νησιού, προβάλλοντας την Κρήτη ως έναν τόπο με καθαρό περιβάλλον και μεγάλη βιοποικιλότητα, όπου παράγονται μοναδικά, ασφαλή και υγιεινά προϊόντα
  5. Ο πολιτισμός: θα προωθηθεί η Κρητική Διατροφή ως αναπόσπαστο κομμάτι του κρητικού πολιτισμού και θα συνδεθεί με τις τοπικές αξίες
  6. Ο τουρισμός: θα προωθηθεί ο γαστρονομικός τουρισμός στο νησί, βασισμένος στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και την Κρητική Κουζίνα.

Σκοπός της εταιρίας, που δημιούργησαν οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις είναι να αγκαλιάσει όλες τις προσπάθειες που θα γίνουν προς τις παραπάνω κοινές κατευθύνσεις.
Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας στη Γιορτή Κρασιού του Δήμου Ρεθύμνου με τις εξής δραστηριότητες :

  • Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά γύρω από το κρασί και τα συγγενικά του προϊόντα με τίτλο "παν μέτρον άριστον" σε συνεργασία με την εταιρία  "Grecotel".
  • Εισήγηση με θέμα Δυνατότητες προώθησης του κρητικού οίνου στα πλαίσια του "Κρητικού Σύμφωνου Ποιότητας".


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία