ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ

Εκτύπωση

Τη Κυριακή 9 Νοεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σταδίου Κουρητών «Μιχάλης Μαράκης», με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Νεκταρίου στο Φουρφουρά, Β? έδρα της Μητρόπολης Σφακίων, Αγ.Βασιλείου και Αμαρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στον όμορφο Φουρφουρά. Πλήθος κόσμου μεταξύ τους και αρκετοί επίσημοι, παρακολούθησαν την λειτουργία χοροστατούντος του Μακαριστού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ειρηναίου, ο οποίος στο τέλος εκφώνησε και λόγο με θέμα την ιστορία του Αγίου Νεκταρίου και ακολούθως επικεντρώθηκε στο «φόβο» των σημερινών πιστών όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όσων αφορά το κατά το πόσο μυστικά προσεύχονται σήμερα ή ακόμα και κάνουν το σταυρό τους, μήπως και παρεξηγηθούν από την ομήγυρη.

                     
Από Αριστερά οι κ.κ. Σχοινάς, Λαμπίρης Ειρηνέος        Οι κ.κ. Σχοινάς & Λαμπίρης συνομιλούν

Ακολούθησε ο καφές που παρέθεσε στην αίθουσα της έδρας της Μητροπόλεως ο Μητροπολίτης, για τους επισήμους.


Σημαντήρας       Λαμπίρης      Σχοινάς            Κασιμάτης          Ντελλής     Μουρτζανός Π Μουρτζανός Χρ

Παρόντες στη Θεία Λειτουργεία και ακολούθως στον «Καφέ», οι κ.κ. ο Δήμαρχος Κουρητών κ. Στέφανος Σημαντήρας,  ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Λαμπίρης, ο πολιτικός της ΝΔ κ. Κωστής Σχοινάς, ο Εκδότης της εφημερίδας «Ρεθεμνιώτικη Αγορά» κ Βασίλης Κασιμάτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ταξίαρχος κ Ντελλής, ο Διευθυντής Ασφαλείας Ρεθύμνου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Αντώνης Κωνσταντάκης, ο Διοικητής ΠΑΠ Αμαρίου Αντισυνταγματάρχης κ. Νίκος Σανταμούρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμαριωτών κ. Σαββάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Σταράκης, ο Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Φουρφουρά «Ψηλορείτη» κ. Χριστόφορος Μουρτζανός και αρκετοί άλλοι.


Στις 11.30 οι επίσημοι συνοδεία του πλήθους των παρευρισκομένων μετέβησαν στο Στάδιο «Μιχάλης Μαράκης» για τον Αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος.

Εκείνη την ώρα προσήλθε και η Βουλευτής της ΝΔ κα. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μέσα σε βαθύ κλίμα συγκίνησης απηύθυνε λόγο ο Δήμαρχος κ. Στ. Σημαντήρας ο οποίος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και την Βουλευτή κα. Κεφαλογιάννη για τη πολύτιμη μεσολάβησή της στην ολοκλήρωση των έργων του Σταδίου.

Ακολούθως μίλησε η Βουλευτής κα Ο.Κεφαλογιάννη η οποία έδωσε έμφαση στη σημασιολογία του σταδίου και την αναγκαιότητα τέτοιων αθλητικών χώρων για τη τοπική κοινωνία.Με τη σειρά του έβγαλε λόγο και ο Βουλευτής κ Ηλ. Λαμπίρης ο οποίος ανέπτυξε τη σπουδαιότητα του Σταδίου στη τοπική κοινωνία και νεολαία. Ο ίδιος όπως τόνισε, υπήρξε και αυτός νέος από το παρακείμενο χωριό Βυσταγή και θυμάται το πόσο έλειπαν οι χώροι άθλησης στη δικιά του γενιά.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ψηλορείτης» ο οποίος σύλλογος χρησιμοποιεί ως φυσική του έδρα το «Μιχάλης Μαράκης» εδώ και χρόνια.
Ο «Ψηλορείτης» που αυτή τη στιγμή είναι στην Α? κατηγορία τοπικού Πρωταθλήματος, ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοστάτη το Μιχάλη Μαράκη. Ο κ. Χριστοφ. Μουρτζανός είπε χαρακτηριστικά ότι «...Μιχάλη Μαράκη, εκεί ψηλά που είσαι θα καμαρώνεις το σπίτι σου παρέα με τον αείμνηστο Δρόσο Σμαλιό γιατί αυτό το στάδιο το ονειρευόσασταν και οι δυο!» Ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τη Βουλευτή κα Κεφαλογιάννη για τη μεγάλη συμμετοχή της στα έργα, το Δήμαρχο κ Σημαντήρα για τη προσωπική του στήριξη, το κ Γιώργο Βενιέρη της ομώνημης κατασκευαστικής εταιρίας για την ευγενική προσφορά στην ενδυμασία της ομάδας και το πρόεδρο των ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου κ. Γιώργο Σταυράκη όπου με δική του πρωτοβουλία έγιναν οι μελέτες του γηπέδου από τη Γ.Γ. Αθλητισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε  ακολούθως έκανε και ο προαναφερόμενος Πρόεδρος κ. Γ. Σταράκης ο οποίος ανέφερε ότι το εν λόγω στάδιο είναι από τα καλύτερα του Νομού και έχει ακόμα πολλά να δώσει.

Ακολούθως έγινε η καθιερωμένη «κοπή της κορδέλας» από τη κα Κεφαλογιάννη και έτσι ο κόσμος εισήλθε για πρώτη φορά στον ανακαινισμένο πλέον στολίδι του τόπου, το Δημοτικό Στάδιο Κουρητών «Μιχάλης Μαράκης».

Επειτα από τη ξενάγηση του κόσμου στους αθλητικούς χώρους του όμορφου Σταδίου, η Μητρόπολη δια του Μητροπολίτη κ . Ειρηναίου παρέθεσε γεύμα στην Μεγάλη Αίθουσα της έδρας της, στους επίσημους καλεσμένους που αναφέρθηκαν ανωτέρω.

Τα εγκαίνια έκλεισαν στις 15.00 με τον αγώνα ποδοσφαίρου που έγινε στο Στάδιο «Μιχάλης Μαράκης» μεταξύ των ομάδων «Ψηλορείτης» Vs «Κεραυνός»  (Ρεθύμνου) της Α? κατηγορίας τοπικού Πρωταθλήματος.

Για την ιστορία και ενώ ο «Ψηλορείτης» βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 0-1, εντούτοις όμως κατάφερε τελικά να ανατρέψει το εις βάρος του σκόρ και την ίσως εις βάρος του διαιτησία και τελικά κέρδισε τον αγώνα.
Τελικό αποτέλεσμα :
«Ψηλορείτης»-«Κεραυνός» = 2-1
Τα γκολ για την ομάδα του «Ψηλορείτη» σημείωσαν οι Αποστολίδης και Διαμαντάκης Μιχ.

Ακολούθησε απογευματινός καφές στην όμορφη αίθουσα καφέ & αναψυχής στο Φουρφουρά του κ. Γιάννη Διαμαντάκη.

 

Η «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» συγχαίρει τους εμπλεκόμενους φορείς, τους τοπικούς άρχοντες και τέλος τους απλούς πολίτες του Φουρφουρά όπου οι μεν πρώτοι με την ευγενική προσφορά τους και οι δεύτεροι με την σκληρή, προσωπική ουσιαστικά εργασία τους, βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του πανέμορφου αθλητικού χώρου.


Οι κ.κ. ΠαπαΓιώργης, Σχοινάς & Κασιμάτης εν μέσω ποδοσφαιριστών του "Ψηλορείτη"

«....Είμαστε σίγουροι» τόνισε ο εκδότης της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στο καφέ που ακολούθησε, ότι το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Μαράκης» «....θα συνεισφέρει ταμάλα στην τοπική κοινωνία της επαρχίας Αμαρίου». Ο ίδιος βοηθά τα τελευταία χρόνια το πατέρα του κ. Παντελή Κασιμάτη όπου από το 1983 (25 χρόνια) διοργανώνει τους τοπικούς αθλητικούς αγώνες της επαρχίας Αμαρίου «Κασιμάτεια» στο Νεύς Αμάρι και γνωρίζει όπως χαρακτηριστικά είπε, τη δυσκολία της διοργάνωσης τέτοιων αγώνων χωρίς το κατάλληλο στάδιο. Συμπλήρωσε δε, "...Ευχόμαστε στο Φουρφουρά και την Επαρχία Αμαρίου να αξιοποιήσει κατά το μέγιστο δυνατό την ύπαρξη πλέον, αυτού του Σταδίου - κόσμημα και το «Μιχάλης Μαράκης» να αποτελέσει το εφαλτήριο και άλλων μεγάλων αθλητών που θα αναδείξει κάποτε η νεολαία του Αμαρίου".
                                                                                                               Μ.Ζ.

                                         


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία