ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Χωρίς εκπλήξεις οι φοιτητικές εκλογές στο Ηράκλειο

Εκτύπωση

Χωρίς εκπλήξεις οι φοιτητικές εκλογές στο Ηράκλειο

της Χρύσας Βενέρη

Υποτονικά διεξήχθησαν  οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου. Η συμμετοχή των φοιτητών δεν ήταν η αναμενόμενη σημειώνοντας μεγάλο ποσοστό αποχής αλλά με μικρή διαφορά από πέρυσι. Στα τμήματα του Πανεπιστημίου η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κατάφερε να διατηρήσει τη πρωτοκαθεδρία της ανατρέποντας μάλιστα τη παράταξη της ΠΑΣΠ σε τρία τμήματα.
Το τμήμα Χημείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών και Επιστήμης Υπολογιστών στα οποία μέχρι και πέρυσι η ΠΑΣΠ κατείχε τη πρωτιά, ενώ διατήρησε την πρώτη θέση και στο Μαθηματικό.
Στο τμήμα της Ιατρικής δεν είχαμε καμία έκπληξη καθώς η παράταξη της Αριστερής Ενότητας κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της επί των άλλων παρατάξεων δίνοντας για άλλη μία χρονιά το δικό της πολιτικό στίγμα στο τμήμα.
Στο Βιολογικό η ΠΑΣΠ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη εκτοπίζοντας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στη Τρίτη ενώ τη δεύτερη θέση κατάφερε να κερδίσει η ΕΑΑΚ ενώ και στο τμήμα της Φυσικής η ΠΑΣΠ κατάφερε να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ΔΑΠ αναδείχτηκε πρώτη φοιτητική δύναμη χωρίς ωστόσο τα ποσοστά που κάθε παράταξη δημοσίευσε να συμφωνούν. Η περισσότερη ικανοποίηση πάντως κυριαρχεί στους κόλπους της αριστεράς όπου και η αύξηση της δύναμης τους καταγράφηκε  σημαντική

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία