Πάλι θα την πληρώσει ο Δημότης του Ρεθύμνου;

Εκτύπωση

Πάλι θα την πληρώσει ο Δημότης του Ρεθύμνου;


*Του Γιώργου Κατικά
Εν μέσω οικονομικής κρίσης Πολιτεία και Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών και την τόνωση της ζήτησης. Ο Δήμος Ρεθύμνου από την άλλη αυξάνει έως και 50% τα πάγια τέλη στη ΔΕΥΑΡ.

Κάποιοι Δήμοι στην Ελλάδα, έχουν πάρει στα σοβαρά την οικονομική δυσπραγία που περνάει ο κόσμος και κάνουν προσπάθειες για την οικονομική ελάφρυνση των Δημοτών τους. Ένα από τα μέτρα που συνήθως λαμβάνουν είναι η μείωση στα τιμολόγια του νερού μέσω από τις επιχειρήσεις ύδρευσης τους. Στο νομό Ρεθύμνης ήδη ένας δήμος έχει πάρει απόφαση για μια τέτοια μείωση.

Στο Δήμο Ρεθύμνης η απόφαση που πήρε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο στην αύξηση παγίων έως και 50% είναι άδικη και υπερβολική για τον Δημότη του Ρεθύμνου.

Κανένας δεν αρνείται ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε στα καλύτερα της τη ΔΕΥΑΡ αλλά από την άλλη δεν έγινε και καμία ενέργεια την προηγούμενη διετία (στην οποία και προέδρευε ο σημερινός Δήμαρχος) προκειμένου να μπουν τα οφειλόμενα χρήματα στο ταμείο της Επιχείρησης. Αυτό είχε σαν συνέπεια να καλούνται σήμερα οι Δημότες να πληρώσουν το νερό πολύ ακριβότερα .

Η επιχείρηση φτάνει σε αυτό το σημείο οικονομικής εξαθλίωσης εξ αιτίας διαρροών των υδάτων και εξ αιτίας κάποιων παράνομων συνδέσεων. Μεγάλα ποσά μένουν ανείσπρακτα ενώ θα έπρεπε να είναι στο ταμείο της ΔΕΥΑΡ. Το δίκτυο είναι σε κακά χάλια και φυσικά ούτε λόγος για επενδύσεις.

Το μάρμαρο φυσικά στην όλη υπόθεση της ανυπαρξίας διοίκησης την τελευταία διετία θα το πληρώσει πάλι ο Δημότης ενώ θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί μέτρα προκειμένου να αποφεύγαμε αυτήν την περίοδο την αύξηση.

Ο κ. Δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας είπε ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ "πάνε στις καφετέρειες" εν ώρα εργασίας. Αν αυτό είναι αλήθεια γιατί να συμβαίνει; Δεν τον τιμά να λέει τέτοια πράγματα γιατί η δουλειά του δεν είναι να διαπιστώνει αλλά να ενεργεί.

Κλείνοντας εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και να καταφέρει να βγάλει την εταιρία από το αδιέξοδο.
 

ο Γιώργος Κατικάς είναι
Δημοτικός Σύμβουλος
του Δήμου Ρεθύμνης -
Δημοτικής Κίνησης Πολιτών 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία