ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνάντηση της Νομάρχη με τους εκπρόσωπους των κομμάτων εν όψει των Ευρωεκλογών

Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής των κομμάτων που έχει συσταθεί εν όψει των ευρωεκλογών κάλεσε στο Νομαρχιακό Μέγαρο η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε η κ. Σχοιναράκη συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στη διαδικασία της διεξαγωγής των ευρωεκλογών αλλά και στην κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων παρέλαβαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ενημερωθούν και ευχαρίστησαν τη Νομάρχη για την άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των ευρωεκλογών. Συναντηθήκαμε λοιπόν σήμερα με τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για διαδικαστικά θέματα, αλλά και να τους δώσουμε εκλογικά στοιχεία που θα τους είναι απαραίτητα. Θα συνεργαστούν βεβαίως με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες για τα ζητήματα που θα τους απασχολήσουν όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα, τους ενημερώσαμε ότι επιθυμούμε οι διαδικασίες να κυλήσουν ομαλά χωρίς προβλήματα όπως και στις εθνικές εκλογές το 2007.

Οι χώροι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μπορούν να βρίσκονται στη διάθεσή τους, καθώς και ό,τι άλλο μπορούν να αξιοποιήσουν, προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι και να στηρίξουμε τις δράσεις τους. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διεξαγωγής των ευρωεκλογών είναι πανέτοιμη. Τα εκλογικά τμήματα στο Νομό Ηρακλείου είναι 517. Από αυτά 516 είναι τα κανονικά εκλογικά τμήματα και ένα το ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών Αλικαρνασσού. Οι ετεροδημότες στο Νομό Ηρακλείου είναι 1011, έχουμε 155 κοινοτικούς, δηλαδή πολίτες ευρωπαϊκών χωρών που ψηφίζουν στο Νομό Ηρακλείου, και συνολικά ο αριθμός των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές στο Νομό Ηρακλείου είναι 248.998. Σε ό,τι αφορά το εκλογικό σώμα του Δήμου Ηρακλείου αυτό αποτελείται από 102.807 εκλογείς.

Υπάρχει λοιπόν μια συνεχής συνεργασία μας με τα κόμματα και η επόμενη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα είναι με τους Δήμους και βεβαίως του Δημάρχους. Θέλουμε η ροή των αποτελεσμάτων να είναι σύντομη, γρήγορη, χωρίς προβλήματα και γι αυτόν ακριβώς το λόγο θα συνεργαστούμε όχι μόνο  με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων αλλά και με τους ίδιους τους εκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες. Εξάλλου είχαμε μια καλή συνεργασία με τους Δημάρχους και την προηγούμενη φορά -το 2007- και γι αυτόν ακριβώς το λόγο προλάβαμε πάρα πολλά προβλήματα που είναι δυνατόν να παρουσιαστούν εκείνη την ημέρα, καθώς όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δε λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Με αυτήν την έννοια, η συνεργασία με τους δημάρχους προλαμβάνει ανάλογα προβλήματα».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία