Οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου στις 14 Μαΐου στην είσοδο του Νοσοκομείου, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάλειψη της δημόσιας περίθαλψης στο Νομό και να απαιτήσουν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου το οποίο όπως λένε χαρακτηριστικά «νοσεί».

Το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας των γιατρών αφορούσε θέματα υποδομής, εξοπλισμού και στελέχωσης, τα οποία θίγονται λεπτομερώς σε άρθρο του τελευταίου τεύχους της εφημερίδας «ΡΑ», που κυκλοφόρησε στις 13 Μαϊου, μια μέρα δηλαδή πριν τη διαμαρτυρία των γιατρών του ΕΣΥ. Το σχετικό άρθρο που υπογράφει ο Βασίλης Κασιμάτης, έχει τίτλο «Ασθενής στο... νοσοκομείο Ρεθύμνου» και αποτελεί το κεντρικό θέμα του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Τόσο στο άρθρο της εφημερίδας όσο και στη διαμαρτυρία των γιατρών, αναδεικνύονται προβλήματα που αφορούν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν τα τμήματα του Νοσοκομείου από άποψη υποδομών, εξοπλισμού και συνθηκών εργασίας, καθώς και τον περιορισμένο αριθμό του προσωπικού το οποίο έχει να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παρουσιάζεται πλέον ένα τεράστιο έλλειμμα του Ρεθύμνου στον τομέα των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.   .

Το έργο της επέκτασης του νοσοκομείου φαίνεται να αποτελεί έστω και προσωρινή λύση ανακούφισης με τη μεταφορά κάποιων τμημάτων εκεί. Η επέκταση όμως όπως λένε οι γιατροί  έχει «βαλτώσει» γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις.

Ακόμη και ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου που προβλέπει περισσότερο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, αναμένεται να δημιουργηθεί εδώ και τρία χρόνια. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία