ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μήνυμα Νομάρχη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Εκτύπωση

"Καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις"

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ? ΗΛΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αρχίζουν οι εξετάσεις και η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους για το ίδιο το μέλλον τους κορυφώνεται. Αυτές τις μέρες αναδεικνύονται με παραστατικό τρόπο τα εξεταστικοκεντρικά χαρακτηριστικά του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. 

Θεωρώ ότι ο στόχος για το Λύκειο δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής μονάδας που θα παρέχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και θα καλύπτει ένα σύνολο βασικών γνώσεων και γνωστικών επιλογών για τον κάθε μαθητή.

Προς το παρόν ωστόσο το γεγονός παραμένει ότι άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε αισίως στο τέλος της, οι μαθητές απέκτησαν καινούριες γνώσεις και δεξιότητες, και καλούνται τώρα να διαγωνιστούν στις προαγωγικές εξετάσεις του σχολείου ή και στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές και μαθήτριες για την επίτευξη των στόχων τους είναι μεγάλος. Χρειάζεται μελέτη, ηρεμία, ισορροπία, αυτοπεποίθηση, σωστή διατροφή, αλλά και υποστήριξη από όλους μας. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις εξετάσεις καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία