ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δήλωση της κ.Σχοιναράκη για την Παγκόσμια Ημέρα τη Οικογένειας

Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ - ΗΛΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (15 ΜΑΪΟΥ)
Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας και του πολιτισμού μας. Η φετινή παγκόσμια ημέρα της οικογένειας έχει ως θέμα «Μητέρες και Οικογένειες: Προκλήσεις σε έναν Μεταβαλλόμενο Κόσμο».

Πράγματι, οι μητέρες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικογένεια. Η σχέση μητέρας-παιδιού είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού, ενώ παράλληλα η σύγχρονη μητέρα είναι και εργαζόμενη και συνεισφέρει επί ίσοις όροις στο οικογενειακό εισόδημα. Παρόλα αυτά οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις και ανισότητες κατά τη διάρκεια της μητρότητας. Και είναι μάλιστα ιδιαίτερα ευάλωτες σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Η οργανωμένη πολιτεία έχει ως πρώτιστο καθήκον αυτή την υποχρέωση και οφείλει ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς να παρεμβαίνει πιο δυναμικά και αποτελεσματικά.

Πιστεύω πως το πλαίσιο πολιτικής και οι συγκεκριμένες δράσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου αποσκοπούν πάντα στη στήριξη της οικογένειας, ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Με αυτές τις σκέψεις και με μεγάλο σεβασμό χαιρετίζω την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία