Τι πρέπει να προσέχουμε στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης:

Εκτύπωση

Τι πρέπει να προσέχουμε στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης:


 

1. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει χρώμα κόκκινο.


 

2. Επιλογή προμηθευτού.

Επιλέγουμε τον προμηθευτή ανάλογα με την φερεγγυότητά του , την τιμή που προσφέρει και το διακανονισμό που συμφωνούμε.


 

3. Η τιμή του πετρελαίου.

Διαμορφώνεται ελεύθερα, αλλά η πολύ χαμηλή τιμή θα πρέπει να μας προβληματίζει. Οι τιμές φέτος κυμαίνονται γύρω στα 70 λεπτά του ευρώ το λίτρο. Όσο μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου αγοράζουμε τόσο καλύτερη τιμή πετυχαίνουμε. Σκόπιμο είναι σε κάθε προμήθεια να κάνουμε μια μικρή έρευνα αγοράς από 2-3 προμηθευτές .


 

4.΄Υπαρξη νερού.

Ανιχνεύεται με ειδική αλοιφή που διαθέτει και ο προμηθευτής. Εάν υπάρχει νερό το χρώμα ώχρας που έχει η αλοιφή γίνεται κόκκινο.


 

5. Παραλαβή πετρελαίου.

Να γίνεται από διαχειριστική επιτροπή και όχι μόνο από το διαχειριστή για αποφυγή παρεξηγήσεων. Πριν και μετά την παραλαβή βλέπουμε τόσο τον μετρητή του βυτίου όσο και την στάθμη της δεξαμενής. Καλό είναι η δεξαμενή να έχει σταθμήμετρο ή εξωτερικό πλαστικό διαφανή σωλήνα, διαφορετικά η μέτρηση γίνεται με ράβδο και μεταλλικό μέτρο.


 

6. Ογκομέτρηση της δεξαμενής .

Οι δεξαμενές στις πολυκατοικίες είναι ορθογώνια παραλληλεπίπεδα. Για να υπολογίσουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας , πολλαπλασιάζουμε το μήκος της επί το πλάτος της σε μέτρα και το αποτέλεσμα το δεκαπλασιάζουμε (π.χ. ( μήκος= 2 μ ) . (πλάτος =1,2 μ) . 10 = 24 λίτρα δηλαδή η δεξαμενή αυτή χρειάζεται 24 λίτρα για ανέβει η στάθμη της 1 εκατοστό) .

Επιπλέον απαιτούνται:


 

Α) Συντήρηση καυστήρα ? καθαρισμός λέβητα.

Για να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία πετρελαίου, φροντίζουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον να συντηρείται ο καυστήρας και να καθαρίζεται ο λέβητας.


 


 

Β). Μεγάλη οικονομία μπορούμε να κάνουμε αν ελέγξουμε και διορθώσουμε τις πόρτες και τα παράθυρα μας και βάλουμε σωστά αεροστόπ, ειδικά στις παλιές οικοδομές Με ερμητικά κλεισμένα ανοίγματα μπορεί να κάνουμε οικονομία μέχρι και 20%.


 

Γ) Σύντομος και ελεγχόμενος αερισμός του σπιτιού και για πόρτες, που ανοιγοκλείνουν συνέχεια (Καταστήματα) αυτοματισμό στο κλείσιμο της πόρτας.


 

Δ) Έλεγχο θερμοκρασίας του σπιτιού, ώστε να είναι περί τους 20-21 ή και ακόμη λιγότερο. Είναι οικονομικό αλλά και πιο υγιεινό το βράδυ, όταν κοιμόμαστε 3-4 βαθμούς χαμηλότερα


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία