ΗΡΑΚΛΕΙO:Παρέμβαση των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης προς τους Δημάρχους και Νομάρχες

Εκτύπωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ

«Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουν οι Πολίτες ότι η ψήφος τους έχει αποφασιστική σημασία διότι τους επιτρέπει να πάρουν στα χέρια τους το δικό τους ευρωπαϊκό μέλλον. Οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε την ευθύνη να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερώνουμε και να κινητοποιούμε τους Πολίτες, προκειμένου να επιτύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμμετοχής», επισημαίνουν εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου σε κοινή Ανοικτή Επιστολή προς τους αιρετούς τοπικούς και περιφερειακούς αντιπροσώπους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Hans-Gert Pottering και ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Luc Van den Brande.

Συνεπείς απέναντι σε αυτό το ευρωπαϊκό όραμα, ενδυνάμωσης του υπερεθνικού δημοκρατικού χαρακτήρα της Κοινοτικής Ευρώπης, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, τον Μάρτιο του 2008, από τα Ανώγεια, ιστορικό δήμο της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις εκείνες για να αναδείξουν την θεσμική διάσταση των εκλογών.

Στην πορεία έως τις ευρωεκλογές, απαιτώντας από όλους μας να είμαστε πιο ουσιαστικοί, πιο απαιτητικοί, πιο υπεύθυνοι, για να φέρουμε στο προσκήνιο απαντήσεις πάνω στο κρίσιμο ερώτημα προς τα πολιτικά κόμματα «Ποια Ευρώπη Θέλουμε;», οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης απευθύνονται με ανοικτή δημόσια παρέμβαση, προς τους 4 Νομάρχες και τους Δημάρχους της Κρήτης, η οποία έχει ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή των Περιφερειών, ζητώντας να υπάρξει συνένωση δυνάμεων, συνεργασία για την ανάληψη των πρωτοβουλιών εκείνων που θα κάνουν αξιοποιήσιμη την μεγάλη ευκαιρία ουσιαστικής συζήτησης για την Ευρώπη.

Ενώ διαπιστώνεται για άλλη μια φορά έλλειμμα ενημέρωσης και στην Ελλάδα, αλλά και φωνές αδιέξοδου πολιτικά ξεπερασμένου αντιευρωπαϊσμού, αποτελεί βασική πολιτική επιλογή των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης, ότι οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, των οποίων ο ρόλος στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση έγινε καθοριστικός με την θέσπιση της Επιτροπής των Περιφερειών, αποτελούν το κατάλληλο πεδίο συνεργασίας για να αναδειχθεί το πραγματικό διακύβευμα όχι μόνο αυτών των εκλογών, αλλά συνολικά της ευρωπαϊκής ενοποίησης, να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι Πολίτες, να ενισχυθούν οι υπερεθνικοί δημοκρατικοί θεσμοί, η ίδια η ευρωπαϊκή δημοκρατία, απέναντι στην όποια προσπάθεια εθνικοποίησης της ευρωπαϊκής πολιτικής agenda.

Το διάστημα μέχρι και την 7η Ιουνίου 2009, οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης θα έχουν σαν βασική επιδίωξη να μετατραπεί «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» από σύνθημα σε απτή πολιτική πραγματικότητα, έτσι ώστε το ευρωπαϊκό μήνυμα να φθάσει αναλλοίωτο προς τους Πολίτες.

Και στην ενδυνάμωση αυτού του μηνύματος, για ένα πιο ισχυρό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές στην Κρήτη, πρέπει όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη να είναι παρούσες.

Άλλωστε και από αυτό θα κριθούν.......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία