ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Χερσόνησο και τα Μάλλια κατά την τουριστική περίοδο

Εκτύπωση

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΑΙ TA ΜΑΛΙA ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις ευρύτερες περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης που συγκάλεσε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντινομάρχες, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Κώστας Κουζέλης, ο Δήμαρχος Μαλίων κ. Κώστας Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλλης, ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κ. Δημήτρης Χρονάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες  από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τοπικών Προϊόντων.

Η συνεργασία όλων των φορέων με σκοπό τη μείωση και σταδιακά την εξάλειψη όλων των προβλημάτων που παρουσιάζονται, καθώς και ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών στα πλαίσια και της φετινής τουριστικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει ήταν ο κεντρικός άξονας της συζήτησης.

Σε δηλώσεις της η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη επεσήμανε: «Είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τους Δημάρχους Μαλίων και Χερσονήσου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για θέματα που σχετίζονται με την τουριστική περίοδο. Τα προβλήματα είναι γνωστά και θέλαμε να έχουμε ένα προγραμματισμό μαζί τους για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος των πολιτών και βεβαίως των επισκεπτών της συγκεκριμένης περιοχής.

Είδαμε ότι πέρυσι λειτούργησε αυτή η συνεργασία πολύ θετικά και θέλουμε φέτος το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο. Ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία και αυτή τη βαριά βιομηχανία έχουμε χρέος να τη στηρίξουμε ως αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα φέτος που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους πολίτες. Με αυτήν την έννοια και χωρίς να απεμπολούμε ούτε μια από τις θέσεις που έχουμε εκφράσει και εμείς ως Νομαρχιακή Αρχή και οι Δήμαρχοι, είμαστε διατεθειμένοι να τους στηρίξουμε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, και για το λόγο αυτό θα υπάρχει μια συνεργασία συνεχής».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία