ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στο Χρήστο Λεοντή το βραβείο Νίκος "Καζαντζάκης 2009"

Εκτύπωση

Στο Χρήστο Λεοντή το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης 2009"

Στο φημισμένο Ηρακλειώτη μουσικοσυνθέτη Χρήστο Λεοντή θ απονεμηθεί φέτος το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" του Δήμου Ηρακλείου. Τη σχετική απόφαση πήρε παμψηφεί η Επιτροπή του βραβείου, η οποία συνεδρίασε  στη Λότζια. Μετά την
Ο κ. Χρήστος Λεοντής
με τον Δήμαρχο Ηρακλείου
κ. Γ.Κουράκη
σε παλαιότερη συνάντηση τους
στη Λότζια
απόφαση, τα μέλη της Επιτροπής επικοινώνησαν με το μουσικοσυνθέτη και τον ενημέρωσαν για την απόφασή τους. Ο μουσικοσυνθέτης αποδέχθηκε την απόφαση και τους ευχαρίστησε για την τιμή.

Του Νίκου Αγγελάκη

Η απόφαση της Επιτροπής θα επικυρωθεί τώρα από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα οριστεί η ημερομηνία απονομής του βραβείου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο μια μεγάλη συναυλία - εκδήλωση προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη.

Να σημειώσουμε ότι το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" απονέμεται από το Δήμο Ηρακλείου κάθε δύο χρόνια. Κάθε διετία έχει και διαφορετική θεματική.
Το 2007 ήταν για τις Καλές Τέχνες και είχε απονεμηθεί στον διεθνούς φήμης Ηρακλειώτη ζωγράφο Γιάννη Μιγάδη. Φέτος είναι για τη δημιουργική μουσική. Σ αυτή τη θεματική, το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" έχει απονεμηθεί στους μουσικοσυνθέτες, Ν. Μαμαγκάκη, Γ. Μαρκόπουλο, Γ. Κουρουπό και Δ. Κουμεντάκη.

Την Επιτροπή αποτελούσαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρατζάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι, Μανόλης Βελγάκης, Στέλιος Ορφανός, Θεόφιλος Τρουλλινός, Νίκος Ματζαπετάκης και ο μαέστρος κ. Γιάννης Κιαγιάδακης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία