ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ένα laptop παντού

Εκτύπωση

"Ένα laptop παντού" στο Ηράκλειο


Στιγμιότυπο από τη
Συνέντευξη Τύπυ
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ

"Ενα laptop παντού", είναι ένας στόχος του Δήμου Ηρακλείου μέσα στο 2009. Που σημαίνει πως επεκτείνει το δίκτυο του δωρεάν ασυρμάτου ίντερνετ. Το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ ήδη διατίθεται  στο κέντρο της πόλης, αλλά τώρα θ αρχίσει να επεκτείνεται προς όλες τις πλευρές της. Αυτό έκαναν γνωστό την Τετάρτη ο Δήμαρχος κ. Γ. Κουράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Αλεξάκης, οι οποίοι,  παρουσία διευθυντριών δημοτικών υπηρεσιών, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Θέμα της συνέντευξης ήταν η βράβευση του Δήμου Ηρακλείου με το "Ειδικό Βραβείο Αποδοτικότητας και ποιότητας των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών". Η βράβευση θα γίνει από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 του μήνα, στην Αθήνα.

Του Νίκου Αγγελάκη

Το ασύρματο διαδίκτυο λειτουργεί σήμερα στις Πλατείες Ελευθερίας, Δασκαλογιάννη και Καλλεργών και την οδό 25ης Αυγούστου. Σύντομα όμως θα επεκταθεί, όπως είπε ο κ. Αλεξάκης, στο παραλιακό μέτωπο και σταδιακά σε όλη την πόλη.

"Σε λίγο καιρό θα έχουμε ασύρματο ίντερνετ σε όλη την πόλη. Θα παίρνεις το φορητό υπολογιστή του (laptop) θα πίνεις έναν καφέ και θα εξυπηρετείσαι ηλεκτρονικά και από τις υπηρεσίες του Δήμου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Πρόσθεσε δε ότι σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, όπως, παραδείγματος χάριν, στα καφέ, θα τοποθετηθεί ένα αυτοκόλλητο που θα αναφέρει: "Ο Δήμος Ηρακλείου: Εδώ, δωρεάν ίντερνετ". Είναι το γνωστό, σε όσους ασχολούνται περισσότερο με το διαδίκτυο, WiFi.

Η ευρυζωνικότητα που εφαρμόζεται και από το Δήμο Ηρακλείου ήταν ένας από τους παράγοντες που προσμέτρησαν στο να βραβευθεί με το προαναφερθέν βραβείο. Εξάλλου, με την επέκταση του δωρεάν ασυρμάτου διαδικτύου θα μπορεί κάποιος από το φορητό του υπολογιστή να συνδεθεί με τις δημοτικές υπηρεσίες και να πάρει, παραδείγματος χάριν, ένα πιστοποιητικό γέννησης.

Όπως έκαναν γνωστό, τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και ο κ. Αντιδήμαρχος, πεποίθηση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου είναι πως, η καλή οργάνωση των υπηρεσιών, η απόδοση του προσωπικού και η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες, με άμεση επίδραση στον πολίτη, που του εξασφαλίζουν καλύτερη εξυπηρέτηση και υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών.

Έτσι ο Δήμος Ηρακλείου, αφού ήδη έχει αποσπάσει την πιστοποίηση ISO 9001/2000 και διαχειριστική επάρκεια Τύπου Α και Β βαθμού και ήταν από τους πρωτοπόρους, όπως είπαν οι δύο δημοτικοί άρχοντες, στο θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τόλμησε, στις αρχές του χρόνου, και κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα, "Καλές πρακτικές εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης στο Δημόσιο Τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση". Στο πρόγραμμα αυτό ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε με το σύνολο των διευθύνσεών του και χωρίς την υποστήριξη από εξωτερικούς συμβούλους ή φορείς παρά μόνο με το στελεχιακό του δυναμικό.

Η αξιολόγηση διήρκεσε περίπου τρεις μήνες και από το σύνολο των αρχικών υποψηφιοτήτων από δημόσιους φορείς, υπουργεία, Περιφέρειες κ.λπ. προκρίθηκαν 27 και τελικά επελέγησαν πέντε, οι οποίες και θα βραβευθούν κατά την εκδήλωση που προαναφέραμε.

"Όμως το βραβείο αυτό δεν είναι κάτι που το βάζεις σε κορνίζα και το κρεμάς στον τοίχο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης. "Πρέπει να επιβεβαιώνουμε τη βράβευσή μας καθημερινά με την, υψηλής ποιότητας, παροχή υπηρεσιών στον πολίτη. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία".


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία