Φοιτητικές εκλογές 2009

Εκτύπωση

Φοιτητικές εκλογές 2009

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ τις 13ης Μαΐου οι ετήσιες φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας. Και στις Σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί έξω από τα αμφιθέατρα όπου είχαν στήσει τις κάλπες τους, προκειμένου να υποστηρίξουν τις παρατάξεις στις οποίες ανήκουν.

Για άλλη μια φορά υποστηρίχθηκε από τους φοιτητές η άποψη ότι οι φοιτητικές εκλογές δεν συνδέονται με τις Βουλευτικές και αποτελούν κάτι ξεχωριστό χωρίς να τις επηρεάζουν ή να τις στιγματίζουν.

Με την ευκαιρία των φοιτητικών εκλογών οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκδήλωσαν για άλλη μια φορά τις διεκδικήσεις τους για ποιοτική βελτίωση της παιδείας με την εισροή περισσότερων κονδυλίων από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Η εκλογική διαδικασία στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου κύλησε κανονικά με την προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες να παρουσιάζεται λίγο αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, όπως προέκυψαν μετά από την καταμέτρηση των ψήφων παρουσία όλων των φοιτητών, το σκηνικό παραμένει ίδιο τα τελευταία χρόνια με την παράταξη της ΠΑΣΠ να συγκεντρώνει σε όλα τα τμήματα τα μεγαλύτερα ποσοστά, εκτός από το τμήμα των Πολιτικών Επιστημών στο οποίο πλειοψήφησε η παράταξη της ΔΑΠ με 11 ψήφους διαφορά αυτή τη φορά.  

Ε.Δ. 

           


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία