Από ήρωας...καταζητούμενος!

Εκτύπωση

Από ήρωας...καταζητούμενος!

Ένταλμα σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφόρου εκρεμμεί εις βάρος του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Παναγιώτη Φούρλα, με την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από επώνυμη καταγγελία υπαλλήλου της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αστυνομικοί από την ασφάλεια Λαμίας και αρχαιολόγοι, μετέβησαν στο πατρικό του κ. Φούρλα στο χωριό Καπνοχώρι της Υπάτης, όπου στον περίβολο του σπιτιού του εντόπισαν ανάμεσα σε άλλες πέτρες, λίθινα αντικείμενα όπως αμφορείς και κίονες, τα οποία εντάσσονται στο νόμο περί αρχαιοτήτων.
Τα ευρήματα, τα οποία
ανήκουν στην προχριστιανική περίοδο, φορτώθηκαν σε αυτοκίνητο και μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Εφορίας για να χαρακτηριστούν και να εκτιμηθεί η αξία τους.
Ο κ. Φούρλας δε βρισκόταν στο σπίτι του την ώρα της εφόδου και έτσι εκδόθηκε σήμα αναζήτησής του από την αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, προκειμένου να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου και να προσαχθεί στην εισαγγελία Λαμίας.
Μέχρι στιγμής ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με συγγενείς του, που βρίσκονταν στο χωριό, "ο αρχηγός μάζευε κάποιες πέτρες για να φτιάξει μια βρύση, χωρίς να ξέρει τι ήταν και αν είχαν αρχαιολογική αξία. Άλλωστε τις είχε συγκεντρώσει στην αυλή του σπιτιού του και ούτε είχε λάβει κάποιο μέτρο προστασίας τους ή φύλαξης τους".
Παρόλαυτά οι επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Λαμίας αξιολόγησαν το θόρυβο ως "ιδιαίτερα υπερβολικό".
Ο κ. Φούρλας να θυμίσουμε ότι ηγήθηκε των προσπαθειών της πυροσβεστικής σε μια σειρά από δύσκολα για τη χώρα γεγονότα όπως ο μεγάλος σεισμός του 1999 και μια σειρά από πυρκαγιές και  διετέλεσε αρχηγός της πυροσβεστικής για τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Απρίλιο του 2004, ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, απ? όπου παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. 

Ε.Δ.


 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία