ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Ο κ.Γιάννης Κουράκης για τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου

Εκτύπωση

Ο κ.Γιάννης Κουράκης για τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη η καλή οργάνωση των υπηρεσιών, η απόδοση του προσωπικού και η αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες με άμεση επίδραση στον πολίτη που του εξασφαλίζουν καλύτερη εξυπηρέτηση και υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών.
Μ αυτή τη λογική ο Δήμος Ηρακλείου απέκτησε μέχρι τώρα πιστοποίηση ISO 9001 / 2000 και διαχειριστική επάρκεια Τύπου Α & Β βαθμού και πρωτοπορεί στο θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος «Τολμήσαμε στις αρχές του χρόνου να καταθέσουμε Φάκελο Υποψηφιότητας για το «Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών» από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και να λάβουμε μέρος στο Πρόγραμμα «Καλές Πρακτικές Εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης στο Δημόσιο Τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», προκειμένου να αξιολογηθούμε».
Στο πρόγραμμα αυτό ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε με το σύνολο των Διευθύνσεών του και χωρίς την υποστήριξη από εξωτερικούς συμβούλους ή φορείς παρά μόνο από το στελεχιακό του δυναμικό.

Η αξιολόγηση διήρκεσε περίπου τρεις μήνες και από το σύνολο των αρχικών υποψηφιοτήτων (Δημόσιοι Φορείς, Υπουργεία, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α και β βαθμού ) προκρίθηκαν 27 και τελικά επελέγησαν να βραβευθούν 5 μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ηρακλείου, σε μια Ειδική Εκδήλωση - Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ στην Αθήνα.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη λογική της αυτό-αξιολόγησης των υπηρεσιών, της προαγωγής μιας αντίληψης συνεργασίας και επισήμανσης δυνατών και αδύνατων σημείων καθώς και της υιοθέτησης Δεικτών Μέτρησης αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας στον Τομέα της Διοίκησης και της Παροχής Υπηρεσιών. Ο Δήμος Ηρακλείου επενδύει στην επιμόρφωση των στελεχών του, μεριμνά για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες με στόχο πάντοτε την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε τα Στελέχη του Δήμου για την συμμετοχή και μέχρι τώρα πορεία και ζήτησε τη συνέχιση της προσπάθειας για διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών επ ωφελεία του πολίτη.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία