Συνάντηση με Ιωαννίδη και Πιλάβιο είχε ο πρόεδρος της ΕΣΠ Ρεθύμνης

Εκτύπωση

Συνάντηση με Ιωαννίδη και Πιλάβιο είχε ο πρόεδρος της ΕΣΠ Ρεθύμνης Γιώργος Σταράκης - έρχεται στο Ρέθυμνο η Εθνική Ομάδα των Ελπίδων!


Στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνης Γ. Σταράκης για την προώθηση και διευθέτηση θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σταράκης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τον επικεφαλή του γραφείο του κ. Κώστα Παπαδόπουλο. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, υπήρξε επαφή του προέδρου της ΕΠΣ Ρέθυμνης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο καθώς και με αξιωματούχους της ομοσπονδίας. Από τις επαφές
προέκυψε το ζωηρό ενδιαφέρον της ομοσπονδίας για διοργάνωση στο Ρέθυμνο αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Ελπίδων με αντίπαλο μία εκ των Αγγλίας, Λιθουανίας ή Πορτογαλίας. Παράλληλα, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών θα έρθει επίσης στο Ρέθυμνο για τη διεξαγωγή επίσημου αγώνα.

Γ. Σταράκης: «Έρχονται 23.800 ευρώ στο Ρέθυμνο - Άριστες οι σχέσεις μας με Πιλάβιο»
Ο κ. Σταράκης μετά από τις επαφές που είχε στην Αθήνα, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσοχή που έδειξε τόσο ο κ. Υπουργός, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, για τα ζητήματα του Ρεθυμνιώτικου Ποδοσφαίρου. Άλλωστε ο κ. Ιωαννίδης τήρησε τη δέσμευση του και ενέκρινε με την υπ αριθμό πρωτ. 14951 απόφαση του, επιχορήγηση της ΕΠΣ Ρεθύμνης με ποσό 23.800 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Ήδη η ΕΠΟ έστειλε τις σχετικές οδηγίες στην ΕΠΣ Ρεθύμνης για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και ενημέρωσε ότι, εάν η διαδικασία ολοκληρωθεί σύντομα, τότε μέχρι το τέλος Μαΐου τα χρήματα θα έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό της ΕΠΣ Ρεθύμνης.
Θέλω επίσης να πω ότι ο κ. Πιλάβιος, με τον οποίο οι σχέσεις μας είναι άριστες και ιδιαίτερα εποικοδομητικές, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Ρέθυμνο θα μπορέσει να αγκαλιάσει την Εθνική ομάδα των Ελπίδων, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά μας και θα αφουγκράζεται τις ανάγκες του Ρεθυμνιώτικου Ποδοσφαίρου»

«Στο Ρέθυμνο το πρόγραμμα Grassroots της UEFA» 

Ο κ. Σταράκης προανήγγειλε επίσης τη συμμετοχή του Ρεθύμνου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Grassroots 2009 της UEFA, το οποίο έχει ως στόχο την καλλιέργεια και ανάπτυξη των υποδομών: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Ρέθυμνο μπορεί να συμμετέχει στο πολύ σημαντικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Grassroots 2009 της UEFA. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι εκπρόσωποι, οι οποίοι διατηρούν ακαδημίες να στείλουν μέχρι τις 20-5-2009 έγγραφο στην ΕΠΣ Ρεθύμνης με παιδιά (αγόρια-κορίτσια) από 6 έως 14 ετών.
Αυτό το ζητούμε διότι η ΕΠΣ Ρεθύμνης θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα διοργανωθεί το καλοκαίρι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (συνολικά 37 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή). Σε κάθε ομάδα μπορούν να μετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-11 ετών, ενώ θα υπάρξει και διαγωνισμός για την καλύτερη και πιο καλλιτεχνική φωτογραφία από τους αγώνες των παιδιών, επομένως καλούμε τους γονείς τους να φωτογραφίσουν τα παιδιά τους εν δράσει! Σύντομα θα αποσταλεί από την ΕΠΟ ο κατάλληλος εξοπλισμός (μπάλες - μπλουζάκια - διαφημιστικές ετικέτες της διοργάνωσης Grassroots κτλ).

Εκτός από τους αγώνες των φυτωρίων σε γήπεδα 8Χ8 και 7Χ7 μπορούν να διοργανωθούν και αγώνες βετεράνων, όπως επίσης και αγώνες φυτωρίων σάλας 5Χ5. Επίσης, μπορούν να συγκροτηθούν ομάδες με γυναίκες και νεανίδες μαζί και να διοργανωθούν ξεχωριστά τουρνουά μόνο για γυναίκες».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία