Σημαντικές αποφάσεις Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και Τ.Ε.Α.Σ. απέναντι στην ...οικονομική κρίση

Εκτύπωση

Σημαντικές αποφάσεις Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και Τ.Ε.Α.Σ. απέναντι στην ...οικονομική κρίση

Του Νίκου Αγγελάκη


Στιγμιότυπα από τη Γ.Σ. του Τ.Ε.Α.Σ.
που πραγματοποιήθηκε
την Κυριακή στο Λιμ. Χερσονήσου
Η Γ. Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. ενέκρινε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου να πραγματοποιείται 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στο μέσο, από το οποίο θα απολύεται συνάδελφός τους. Η Γ.Σ. του Τ.Ε.Α.Σ. ενέκρινε την πρόταση του Δ.Σ. να ενισχύονται οικονομικά, με το ποσό της αυτασφάλισής τους, οι μακροχρόνια άνεργοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ώστε να συνταξιοδοτούνται απρόσκοπτα.

Πρόκειται για δύο αποφάσεις που οι δημοσιογράφοι - μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και του Τ.Ε.Α.Σ. έλαβαν προκειμένου ν αντιμετωπίσουν τις ζοφερές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει πολύ και το δημοσιογραφικό κόσμο. Τελευταία, με πρόσχημα αυτή την οικονομική συγκυρία, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης έχουν προχωρήσει σε απολύσεις ή μειώσεις μισθών, γεγονός που όχι μόνο έχει δημιουργήσει αναστάτωση, αλλά και δεν προοιωνίζεται ένα αίσιο μέλλον και για τον κλάδο των δημοσιογράφων.

Κατά τη διάρκεια των δύο τακτικών Γ.Σ. έγινε ο απολογισμός έργου των διοικήσεων, τόσο της ένωσης, όσο και του ταμείου, οι οποίοι και εγκρίθηκαν. Να σημειώσουμε ότι η Γ.Σ. του Τ.Ε.Α.Σ. ήταν «διπλή», καθώς πραγματοποιήθηκε και η έκτακτη, η οποία ως μοναδικό θέμα είχε την εκλογή μέλους του Δ.Σ. στη θέση του παραιτηθέντος κ. Φίλιππου Συνετού, ο οποίος παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους. Ύστερα από την ψηφοφορία που διεξήχθη εξελέγη ο γνωστός Ηρακλειώτης δημοσιογράφος κ. Κώστας Βασιλάκης.

Σημαντική ήταν η παρουσία της Διευθύντριας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού-Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) κ. Μαρίας Καρατζά στην Ετήσια Τακτική Γ.Σ. του Τ.Ε.Α.Σ..
Η κ. Καρατζά προσεκλήθη από το Τ.Ε.Α.Σ. προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό των δημοσιογράφων, καθώς και για τα συνταξιοδοτικά τους θέματα. Η Διευθύντρια του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εκτός από την εισήγησή της απάντησε τόσο σε γενικές, όσο και σε κατ ιδίαν ερωτήσεις που της απευθύνθηκαν παρέχοντας πλήρη ενημέρωση.

Να σημειώσουμε τέλος την άψογη φιλοξενία που παρείχε η διοίκηση του Ενυδρείου Κρήτης, το βράδυ του Σαββάτου, στους δημοσιογράφους - μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν..

Τα στελέχη και οι επιστήμονες του «Θαλασσόκοσμου» ξενάγησαν τους δημοσιογράφους της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και των νησιών της χώρας στο θαυμαστό κόσμο της θάλασσας, όπως αυτός παρουσιάζεται από τις δεξαμενές του ενυδρείου και τους παρέθεσε και δείπνο.

Άψογες ήταν και οι υπηρεσίες τις οποίες παρείχε η διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου «Γκραντ» στους δημοσιογράφους κατά το Σαββατοκύριακο της παραμονής τους εκεί.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία