ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Ενημερωτικές επισκέψεις Europe Direct

Εκτύπωση

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct Ηρακλείου - συνέχισε να πραγματοποιεί ενημερωτικές επισκέψεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Οι επισκέψεις ενημέρωσης περιελάμβαναν την προβολή διαφανειών με στόχο την πληροφόρηση των μαθητών για τα Ευρωπαϊκά δρώμενα.

Για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις στο χώρο του 39ου Δημοτικού, 28ου Δημοτικού, 48ου Δημοτικού, 57ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού Βουτών, 11ου Γυμνασίου, 3ου Γυμνασίου, Γυμνασίου Ν.Αλικαρνασσού, Γυμνασίου Τυλίσσου, Ειδικού Γυμνασίου, 11ου Λυκείου, Λυκείου Αρκαλοχωρίου, Λυκείου Μοιρών, 1ου ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο), ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσσου και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου.

Η υπεύθυνη πληροφόρησης του Κέντρου, κα Άντα Μπιζιώτη, αναφέρθηκε στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε όπως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξήγησε την σύνθεση, την λειτουργία και τις αρμοδιότητες τους, προκειμένου οι μαθητές να διαμορφώσουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τα διοικητικά όργανα της Ε.Ε.

Επίσης ανέλυσε την σημασία της γεωργίας, του εμπορίου, των μεταφορών, των επικοινωνιακών δικτύων και της έρευνας στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο των κρατών-μελών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία