Η Νομαρχία Ρεθύμνου επικεφαλής του Κρητικού περιπτέρου στην τουριστική έκθεση της Κύπρου

Εκτύπωση

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Πραγματοποιήθηκε και φέτος (1-3/5) για 12η φορά η ετήσια τουριστική έκθεση ΤΑΞΙΔΙ που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

Στην έκθεση συμμετείχε και η Κρήτη με επικεφαλής του κρητικού περιπτέρου τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου και επόπτη τον Διευθυντή Τουρισμού της Νομαρχίας κ. Μανώλη Μενιουδάκη.

Η έκθεση έχει καθιερωθεί ως πολύ χρήσιμος θεσμός τον οποίο ο υποψήφιος Κύπριος ταξιδιώτης αναμένει για να κάνει τις επιλογές του, όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για τα μελλοντικά του ταξίδια.

Στην έκθεση συμμετείχαν 54 εκθέτες με δικά τους περίπτερα, ξένες χώρες (Ρουμανία, Συρία, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Σλοβακία), οργανισμοί ταξιδιών, αλυσίδες κυπριακών και ξένων ξενοδοχείων, οι οργανισμοί τουρισμού Ελλάδος και Κύπρου (ΕΟΤ και ΚΟΤ) και άλλοι εμπλεκόμενοι σε ταξίδια και διακοπές. Από την Ελλάδα, εκτός του ΕΟΤ και της Κρήτης, συμμετείχαν οι: Μαγνησία, Καβάλα, Θάσος, Μεσσηνία, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη, Χίος, Έβρος, Ιωάννινα, Καστοριά, Ρόδος, Σκιάθος και Κύθηρα.
Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Κοφίνης, που είχε επιμέρους επαφές με εκπροσώπους προορισμών και τουριστικούς πράκτορες.

Στην έκθεση συμμετείχαν ακόμη στα πλαίσια των εκδηλώσεων αδελφοποίησης των Δήμων Αγίου Νικολάου - Λασιθίου με τον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας, αντιπροσωπεία του αναφερόμενου Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη που αφενός αναβάθμισε την Κρητική αντιπροσωπεία και αφετέρου είχε μία σειρά επαφών με τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου για οργανώσεις διακοπών, με ιδιαίτερο βάρος στα ταξίδια κρουαζιέρας. Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού της Κύπρου κ. Αντ. Πασχαλίδης και τιμώμενη χώρα ήταν η Ρουμανία.

Την Κυριακή την παράσταση έκλεψε το Κρητικό συγκρότημα μουσικής, που από την κύρια σάλα εκδηλώσεων γέμισε με Κρητική μουσική την έκθεση.

Ο Κύπριος παραμένει ένθερμος θιασώτης των ταξιδιών και των διακοπών στο εξωτερικό και από τα στατιστικά στοιχεία για τα ταξίδια αποδεικνύεται ότι η τάση παραμένει ισχυρή παρά τις οποιεσδήποτε αντιξοότητες (όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ACTA, κ. Βίκτωρ Μαντοβάνης).

Κύριος προορισμός των Κυπρίων είναι η Ελλάδα με 446.832 ταξίδια το 2008, από τα οποία τα 301.681 ήταν για διακοπές. Το 2008 επισκεφθήκαν την Κρήτη με πτήσεις charters 28.974 άτομα, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το 2007.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία