ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Με πιστώσεις της Νομαρχίας και το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Εκτύπωση

ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Με πιστώσεις της Νομαρχίας Ηρακλείου εφαρμόζεται και φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε όλο το Νομό, το οποίο επιβλέπεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, για την αποφυγή οχλήσεων από τα τσιμπήματα, όσο και για την προφύλαξη από τον κίνδυνο ασθενειών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, για την επιτυχία του προγράμματος κρίνεται αναγκαία και η συμβολή των πολιτών, προκειμένου να εξουδετερώνουν πιθανές ενδοοικιακές και περιοικιακές εστίες. Τέτοιες εστίες μπορούν να θεωρηθούν ποσότητες στάσιμου νερού, όπως άχρηστα πηγάδια, χαντάκια, ανοιχτές αποχετεύσεις, φραγμένες υδρορροές, ντεπόζιτα, βαρέλια, δεξαμενές, δοχεία και άλλα αντικείμενα, τα οποία ενδέχεται να συγκρατήσουν νερό, καθώς και οι αγωγοί αερισμού των βόθρων.

Οι εστίες εκκόλαψης πρέπει να μειωθούν όσο το δυνατό περισσότερο, με την εκκένωση των δεξαμενών και άλλων ανοικτών δοχείων, την επικάλυψη των ανοικτών φρεατίων, την απόφραξη των υδρορροών. Επιπλέον συνίσταται η χρήση συγκεκριμένων σκευασμάτων για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις εστίες που είναι αδύνατη η κατάργησή τους, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και προστασίας.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας, εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και άλλων επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να ανιχνεύουν έγκαιρα και να εξουδετερώνουν τις εστίες που έχουν δημιουργηθεί μέσα και έξω από τις επιχειρήσεις τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813 410741, 2813 410761, 2813 410763, 2813 410773.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία