Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δ.Ρεθύμνου για την παραβατικότητα των παιδιών στα σχολεία

Εκτύπωση

Με αφορμή την πρόσφατη ημερίδα που διεξήχθη στο Ρέθυμνο με θέμα την Παραβατικότητα των παιδιών στο Σχολείο, στην οποία συμμετείχαν εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες που ανέλυσαν το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες της πόλης μας τόσο για τις δράσεις της σε αυτόν τον τομέα όσο και για το γενικότερο έργο στο οποίο έχει προβεί έως σήμερα.

Συγκεκριμένα :

 1. Όσον αφορά τα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης :
  • έχει ξεκινήσει από καιρό συνεργασία με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με την εβδομαδιαία παρουσία των Ψυχολόγων της Υπηρεσίας,
  • έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική συνεργασία με την Δ/νση Β΄θμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα με το ΕΠΑΛ, στο οποίο υπάρχει εβδομαδιαία παρουσία ενός Κοινωνικού Λειτουργού και ενός Ψυχολόγου της Υπηρεσίας,
  • έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων από τον οποίο παραπέμπονται ατομικά περιστατικά στην Υπηρεσία, και
  • έχει αρχίσει μια εποικοδομητική συνεργασία με το Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου με την παρουσία Ψυχολόγου της Υπηρεσίας μια μέρα την εβδομάδα.
 1. Παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών σε περιστατικά, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά. Αυτές οι υπηρεσίες συνίστανται στην παροχή τόσο συμβουλευτικής όσο και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα και στις οικογένειές τους, με παράλληλη προσπάθεια για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά.
 1. Συμμετοχή στο «Δίκτυο Υγιών Πόλεων» :
 • Υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα τρίμηνης εκπαίδευσης του Δικτύου για τον σχεδιασμό προγραμμάτων Προαγωγής Υγείας,
 • Συμμετοχή στην πανελλήνια εκστρατεία Πρόληψης « Ο Καρκίνος Νικιέται» του Δικτύου με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων τοπικών δράσεων όπως : η διανομή ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη του καρκίνου, η διάθεση των ιατρείων των ΚΑΠΗ για την διενέργεια προληπτικών εξετάσεων (τεστ ΠΑΠ και Ψηλάφιση Μαστού), η διεξαγωγή ενημερωτικής ομιλίας με τίτλο «Πρόληψη και Έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου ( σε συνεργασία με το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ρεθύμνου) και η συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής και Αγωγής Υγείας στην Κοινότητα με ανακοίνωση και παρουσίαση του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, στο οποίο έλαβε το 1ο βραβείο για την αναρτημένη ανακοίνωση.

4Επεξεργασία, εκτύπωση και διανομή φυλλαδίου στο οποίο έχουν αποτυπωθεί όλες οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και των Τοπικών Φορέων που ασχολούνται με κοινωνικές δράσεις, με στόχο την ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών.

5. Πολυεπίπεδη υποστήριξη του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής    Αλληλεγγύης.

6.  Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στα Δημοτικά Σχολεία για την λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλλεγγύης.

7. Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την Πρόληψη του Καρκίνου σε Υπηρεσίες του Ρεθύμνου.

9. Τριήμερη εγκατάσταση ειδικού περιπτέρου για τη γενικότερη διανομή των ανακοινώσεων και των φυλλαδίων των Κοινωνικών Φορέων της πόλης.

10.  Συνεργασία με εκπρόσωπο του υπό σχηματισμό Φοιτητικού Συλλόγου θελοντικής Αιμοδοσίας.                                                                                                                 

 

                                                            


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία