Το Ρέθυμνο δόθηκε στους πολίτες του στα πλαίσια του 2ο Λαϊκού Γύρου της Πόλης!

Εκτύπωση

Το Ρέθυμνο δόθηκε στους πολίτες του στα πλαίσια του 2ο Λαϊκού Γύρου της Πόλης!

Απολαυστικό ήταν το πρωινό της Κυριακής 10 Μαΐου για όλους του πολίτες του Ρεθύμνου που βρέθηκαν στη νέα πλατεία της παλιάς Πόλης. Ο λόγος; Ο 2ος Λαϊκός Γύρος της Πόλης του Ρεθύμνου που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ρεθύμνης. Χορηγοί του 2ου Λαϊκού Γύρου της Πόλης του Ρεθύμνου ήταν η Ιατρονοσηλευτική Κρήτης και το κατάστημα Αθλητικών ειδών Porto Bello, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών φόρεσαν το χαρακτηριστικό πορτοκαλί μπλουζάκι που πήραν δωρεάν μετά τη δήλωση της συμμετοχής τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης.
Ο κόσμος έτρεξε, βάδισε και περπάτησε μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς Πόλης, την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη και τον περιφερειακό δρόμο κάτω από το φρούριο της Φορτέτσας, απολαυμβάνοντας τον Ρεθυμνιώτικο Ήλιο.
Πριν, αλλά και μετά από την εκκίνηση, η ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης ψυχαγωγούσε το πλήθος με τις γλυκές μελωδίες της. Άψογη και η συνεργασία των φορέων και των υπηρεσιών της πόλης (Τροχαία Ρεθύμνου - Λιμενικό Σώμα - Δημοτική Αστυνομία - ΕΚΑΒ - Εθελοντές Σαμαρείτες - Γραφείο Φυσικής Αγωγής - Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου) έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να εξυπηρετηθούν και κυρίως να ολοκληρώσουν τη διαδρομή χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Γιώργης Μαρινάκης: «Ο κόσμος ανακαλύπτει τις χάρες της πόλης»
Για τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης μίλησε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης:
«Επιδιώξαμε τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών. Μπράβο στο ΔΑΟΡ στον πρόεδρο του και σε όλο το Δημοτικό σύστημα που θέλει να εμφυσήσει την ιδέα του αθλητισμού σε όλη την κοινωνία. Ευχαριστούμε τους εθελοντές που βοήθησαν, αλλά και τους χορηγούς μας. Συγκεντρώθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, βάλαμε το ίδιο μπλουζάκι και αυτό είναι μια μορφή ισότητας. Έχουμε ως στόχο την εκδήλωση αυτή να την κάνουμε καλύτερη χρόνο με το χρόνο, να σηκώσουμε τα παιδιά μας από την καρέκλα του υπολογιστή και γενικότερα από την καθιστική ζωή. Έχουμε την ευκαιρία και εμείς η μεγαλύτερη να συνευρεθούμε με τους φίλους μας, να μιλήσουμε και να περπατήσουμε, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας. Είναι πολύ σημαντικό η κοινωνία να επικοινωνεί μεταξύ της. Η πόλη μας αλλάζει και ο κόσμος ανακαλύπτει σιγά-σιγά τις χάρες της. Έχουμε πεζοδρόμια, δρόμους, πλατείες και οι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να κινηθούν πιο άνετα».

Μανώλης Αναγνωστάκις: «Δεσμευόμαστε να κάνουμε καλύτερο το γύρο χρόνο με το χρόνο»
Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος του ΔΑΟΡ Μανώλης Αναγνωστάκις ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση του Λαϊκού Γύρου ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να βελτιώνει ολοένα και περισσότερο την εν λόγω εκδήλωση: «Οργανώσαμε και φέτος το λαϊκό γύρο της πόλης και ευτυχώς αυτή τη φορά είχαμε σύμμαχο τον καιρό. Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες του Δήμου, τη Φιλαρμονική, την Τροχαία Ρεθύμνου, το Λιμενικό Σώμα Ρεθύμνου, τη Δημοτική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τους Εθελοντές Σαμαρείτες, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, το Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου, τη Νομαρχία Ρεθύμνης και βέβαια τους χορηγούς μας για τη διοργάνωση αυτή. Είναι χαρμόσυνο το φαινόμενο να βλέπει κανείς ανθρώπους όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν τρέχοντας ή περπατώντας την ίδια τους την πόλη και δεσμευόμαστε ότι ο γύρος αυτός θα γίνεται μεγαλύτερος χρόνο με το χρόνο». 

Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη: «Παρούσα η Νομαρχία σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις»
Η αντινομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη τόνισε ότι η Νομαρχία Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα της οποίας τελούν οι εκδηλώσεις του ΔΑΟΡ, δε θα μπορούσε να μη στηρίξει τέτοιου ύφους εκδηλώσεις:  «Η Νομαρχία δε θα μπορούσε να μη στηρίζει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, μια και βοηθούν τη νεολαία μας να ξεφύγουν από άλλου είδους δραστηριότητες και εξαρτήσεις. Η δουλειά που κάνει ο ΔΑΟΡ, ο πρόεδρος του και οι συνεργάτες του είναι πολύ σπουδαία και δεν ήταν δυνατόν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να ήταν απούσα από το 2ο Λαϊκό Γύρο της Πόλης του Ρεθύμνου»


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία