ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αξιόλογες προτάσεις από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ "Δ.Θεοτοκόπουλος"

Εκτύπωση

- 1 - 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
« Μεγάλωσε και μείνε» 
 
   
ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΓΕΩ ΣΤΙΣ 8μ.μ     


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ   

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ   Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
         «Δ. Θεοτοκόπουλος»
            ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τα ναρκωτικά αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα και κρατούν δέσμιους χιλιάδες νέους ανθρώπους και τις οικογένειες τους. Ως Εκπ/κοί έχουμε πάντα ανοικτές τις κεραίες μας στην κοινωνία και στα προβλήματα της.

Μαζί με τις Εκδόσεις Ταξιδευτής λοιπόν, παρουσιάζουμε το βιβλίο της Σμαρώς Γιαννακοπούλου και Αγγέλου Μαρίας  « Μεγάλωσε και μείνε», στις 12 Μαΐου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 8μ.μ στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Στο βιβλίο αναφέρονται θεραπευτικά εργαλεία τα οποία οδηγούν τους χρήστες από την εξαθλίωση στην κανονική τους ένταξη στην κοινωνία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Αρμάου φιλόλογος «Ειδικής Αγωγής» και ο Κώστας Μπατσαλιάς ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής συνεργάτης του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις συγγραφείς του βιβλίου, ενώ μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί στο ΚΕΘΕΑ. 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρο του Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος Κλινάκης και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Δημήτρης Αγαπάκης 

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠ.ΚΛΙΝΑΚΗΣ

======================================================

- 2 -


«Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»
ΣΤΗΝ 4η ΔΙΕΘΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ    Α/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ   Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
         «Δ. Θεοτοκόπουλος»
ΤΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ
ΤΗΛ: 227555 - FAX: 227341
Νέα ιστοσελίδα WWW.sylekpe.gr
e-mail: info@sylekpe.gr
Πληροφορίες: Α. Κλινάκης

                                                                                               
     Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 και ώρα 8:00. όλοι έτοιμοι γι? αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τα Γιαννιτσά. Σκοπός του ταξιδιού η συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου στην 4η Διεθνή Χορωδιακή Συνάντηση του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας. Τα συναισθήματα ανάμικτα. Από τη μία το άγχος μιας καινούργιας εμπειρίας. Πρώτη συμμετοχή σε φεστιβάλ χορωδιών εκτός των συνόρων μας. Ερωτήματα και ανησυχίες για το αν θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της συνάντησης κυριαρχούν. Όμως από την άλλη, η χαρά του ταξιδιού, η παρέα και η προοπτική να περάσουμε τρεις μέρες όλοι μαζί, έχοντας κοινό στόχο την επιτυχία μας.

1η Μαΐου και το ταξίδι προς τα Γιαννιτσά, με λεωφορείο ναυλωμένο από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου, πολύωρο και κουραστικό. Η στάση στο Βόλο για μια βόλτα στην παραλία και ουζάκι, επιβεβαιώνει τη σκέψη όλων: ήρθαμε για να περάσουμε καλά.

5:30 μ.μ. Άφιξη στα Γιαννιτσά. Ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, μαέστρος της χορωδίας του Συλλόγου Εκπ/κων Αθμιας Εκπ/σης Γιαννιτσών, και οργανωτής της χορωδιακής συνάντησης, μας υποδέχεται με πολλή ζεστασιά και όρεξη να ικανοποιήσει κάθε μας επιθυμία. Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Το διαβάζεις στα μάτια μας. Όμως ένα ζεστό μπάνιο και λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο ΠΕΛΛΑ (το καλύτερο της περιοχής και πολύ φιλόξενο) γεμίζουν τις μπαταρίες μας ώστε να επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο Γιαννιτσών. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της πόλης των Γιαννιτσών. Η ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, η καθημερινή ζωή, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου αναβιώνουν σ? ένα πολύ καλοφτιαγμένο και καλά οργανωμένο χώρο. Η ξενάγηση από τον κ. ????? μέλος της χορωδίας των Γιαννιτσών, μας βοηθάει πολύ στο να έρθουμε πιο κοντά στα γεγονότα. Όμως η ώρα έχει περάσει και όλοι περιμένουμε τη στιγμή του φαγητού.

Χορωδοί των Γιαννιτσών, μας υποδέχονται σ? ένα φιλόξενο χώρο στο χωριό Λάκκα. Παλιοί συμφοιτητές από την Ακαδημία του Ηρακλείου συναντιούνται μετά από 25 χρόνια. Η Βαρβάρα από τα Γιαννιτσά, ο Πέτρος , ο Γιάννης και ο Μανόλης από την Κρήτη έχουν κάτι διαφορετικό να πουν. Η συγκίνηση σίγουρα μεγάλη?

11:30 μ.μ. η ομάδα πρέπει να αποχωρήσει. Εξάλλου σκοπός μας είναι να κρατήσουμε δυνάμεις για την αυριανή μέρα.

Σάββατο 2 Μαϊου, 9:30 Αναχώρηση για Έδεσσα. Μετά από έναν καλό ύπνο και ένα επίσης καλό πρωινό, το λεωφορείο μας αναχωρεί. Η διάθεση όλων ανεβασμένη. Όμως, αν κανείς κοιτάξει τα μάτια των χορωδών πιο βαθιά, σίγουρα θα διακρίνει το άγχος για την αποψινή μας εμφάνιση. Μέσα σε λίγα λεπτά το άγχος αυτό θα εξαφανιστεί. Θες οι καταρράκτες, θες η δυναμική που κρύβει αυτό το τοπίο, θες ο ήλιος που μας γεμίζει ενέργεια, φεύγουμε από την Έδεσσα γεμάτοι αυτοπεποίθηση και θετικά συναισθήματα. Επόμενος προορισμός το Λουτράκι στην Αριδαία. Οι θερμές πηγές της περιοχής μας κάνανε τόση εντύπωση που όλοι δώσαμε την υπόσχεση στον εαυτό μας, κάποια στιγμή στο μέλλον, να επισκεφτούμε ξανά τα Λουτρά, με σκοπό να τα απολαύσουμε περισσότερο, αφιερώνοντας το χρόνο που πρέπει.

Επιστροφή στα Γιαννιτσά για φαγητό και ξεκούραση. Μία μικρή πρόβα και όλοι έτοιμοι. Η χορωδιακή συνάντηση πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Λαμβάνουν μέρος η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Γιαννιτσών, η Παιδική Χορωδία Πολιτιστικών Συλλόγων Αγ. Παντελεήμονα-Αχαράβης Δήμου Θιναλίων Κέρκυρας, η Χορωδία ΡΑΛΙΓΙΑΝ της πόλης Παναγιουρίστε της Βουλγαρίας, η Μικτή Χορωδίας του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου και η δικιά μας χορωδία. Στην εκδήλωση παρευρίσκονται ο Δεσπότης, Βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος Μεγάλου Αλεξάνδρου, αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου. Εμφανιζόμαστε τέταρτοι στη σειρά και όσο η ώρα πλησιάζει, η αδρεναλίνη ανεβαίνει.

Είναι δύσκολο να εκφράσουμε με λόγια τα συναισθήματα τη στιγμή που πήραμε τις θέσεις μας κι αρχίσαμε να τραγουδάμε. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι η συγκίνηση δεν ήταν μόνο δικιά μας. Οι καρδιές μας ενώθηκαν με τις καρδιές του κόσμου, που παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή. Τα χειροκροτήματα μας απέδειξαν ότι ο στόχο μας είχε επιτευχθεί. Συγχαρητήρια από παντού. Η πρόταση για άλλη μία συνάντηση, στην Κέρκυρα αυτή τη φορά, μας χαροποίησε ιδιαίτερα και φυσικά η ικανοποίηση ήρθε να πάρει τη θέση της στην ψυχή μας.

Κυριακή 2 Μαΐου. Η μέρα της επιστροφής. Τώρα όμως έχουμε άλλον αέρα. Ο έλληνας μετά από μία επιτυχία, θεωρεί ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο. Όμως η επίσκεψη στην Βεργίνα, το ίδιο πρωί, μας προσγειώνει. Βλέποντας το μεγαλείο των ανασκαφών του Ανδρόνικου, πέρα από το δέος που νιώθεις, καταλαβαίνεις ότι η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια είναι οι οδηγοί της κατάκτησης της προσωπικής μας επιτυχίας.

Ένα μεγάλο μπράβο στη μαέστρο της χορωδίας μας, Αργυρώ Σταυρίδη και ένα μεγάλο ευχαριστώ γι? αυτά που μας έχει προσφέρει.

Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά και τον μαέστρο της χορωδίας των Γιαννιτσών και συνάδερφο, Αντώνη Παπαδόπουλο, για την άριστη φιλοξενία και ευχόμαστε καλή αντάμωση στο Ηράκλειο.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου ? Λασιθίου και ιδιαίτερα στον οδηγό κ. Κώστα Πευκιανάκη για την καλή του διάθεση και τον άψογο επαγγελματισμό του.

Οι εμπειρίες που ζήσαμε σ? αυτό το ταξίδι πρωτόγνωρες. Ευχή μας να τις ξαναζήσουμε και στο μέλλον, θέτοντας πλέον μεγαλύτερους στόχους, έχοντας στο πλευρό μας ο ένας τον άλλο.
Ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» & υπεύθυνος της χορωδίας Πέτρος Τζανάκης 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                 Απόστολος Κλινάκης                                   Πέτρος Τζανάκης


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία