Συνάντηση της κ.Κεφαλογιάννη για την προώθηση του νέου προγράμματος του Ο.Σ.Κ.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2009 συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικού Κτιρίων κ. Αγιάσογλου, προκειμένου να συζητήσουν για την προώθηση του νέου προγράμματος του Ο.Σ.Κ. για το Νομό Ρεθύμνου.
Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών έργων για την βελτίωση και αναβάθμιση της σχολικής στέγης στο νομό μας. Συγκεκριμένα:

  • Ήδη από τον ΟΣΚ έχει διατεθεί φέτος έκτακτη ενίσχυση στους δήμους του Νομού με συνολικό ποσό 1.000.000 Ευρώ για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νομού μας.
  • Έχει εγκριθεί ποσό 7.000.000 ευρώ για την κατασκευή του Γυμνασίου ? Λυκείου Ατσιποπούλου. Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου και αναμένεται η Αρχιτεκτονική προμελέτη από τη Νομαρχία.
  • Έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση τριθέσιου νηπιαγωγείου στο Δήμο Ρεθύμνου προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, έχει γίνει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο και αναμένεται η σύνταξη της προμελέτης.
  • Έχει εγκριθεί ποσό 1.500.000 ευρώ για το Δημοτικό Σχολείο Ρουσοσπιτίου.
  • Επιπλέον, έχουν εγκριθεί πιστώσεις για το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κουλούκωνα και 2.000.000 ευρώ για το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανωγείων.

Στο μεταξύ συζητήθηκαν εκτενώς οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο νομό μας καθώς έχουν εγκριθεί μεγάλα έργα, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί λόγω σοβαρών καθυστερήσεων της αρμόδιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην εκπόνηση των μελετών και στην χωροθέτηση των κατάλληλων οικοπέδων για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

Η κ. Κεφαλογιάννη μετά την συνάντηση της με τον κ. Αγιάσογλου, δήλωσε ότι τα θέματα της παιδείας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για το Ρέθυμνο. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία