ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η κ.Σχοιναράκη για την Ημέρα της Ευρώπης

Εκτύπωση

Δήλωση της Νομάρχη Ηρακλείου, Ευαγγελίας Σχοιναράκη-Ηλιάκη, για την Ημέρα της Ευρώπης, (9 ΜΑΙΟΥ)

Την 9η Μαΐου γιορτάζουμε την ημέρα της Ευρώπης.
Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι και παρ όλη τη δύσκολη περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ταυτίζουμε στη συνείδησή μας την Ευρώπη με την πρόοδο, την ευημερία και τη δημοκρατία.
Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να είμαστε αισιόδοξοι και να αναλογιστούμε τα μεγάλα βήματα προόδου που έχουμε διαβεί από τότε που τα ευρωπαϊκά έθνη πολεμούσαν μεταξύ τους μέχρι θανάτου στα χαρακώματα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, έχοντας σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι δυναμικά παρούσα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων. Συμμετέχουμε ενεργά στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης, στην Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες και γενικά το βλέμμα μας και οι δράσεις μας είναι στραμμένα στην Ευρώπη.

Επιζητούμε τη συνεργασία με όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες και πόλεις μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών, διότι πιστεύουμε ότι ο δρόμος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας περνάει απαραιτήτως μέσα από την Ευρώπη. Χαιρετίζω την Ημέρα της Ευρώπης και εύχομαι σε ένα χρόνο από σήμερα να είμαστε σε μία πολύ καλύτερη, ιδιαίτερα οικονομική, θέση και να έχει προχωρήσει με δυναμικά βήματα η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία