ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στην κ.Σχοιναράκη οι πρέσβεις της Βενεζουέλας & της Κούβας

Εκτύπωση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Rodrigo O. Chaves Samudio και ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα κ. Hermes Herrera Hernandes έπειτα από πρόσκληση της Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη - Ηλιάκη.

Οι πρέσβεις της Κούβας και της Βενεζουέλας συνάντησαν την κ. Σχοιναράκη στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου με τις χώρες τους σε διάφορα επίπεδα. Η κ. Σχοιναράκη είχε επισκεφθεί τη Βενεζουέλα τον περασμένο Φεβρουάριο, προσκεκλημένη του προέδρου κ. Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να παρακολουθήσει ως παρατηρητής το δημοψήφισμα της 15ης Φεβρουαρίου. Η συνάντηση στο Νομαρχιακό Μέγαρο επικυρώνει αυτήν τη συνεργασία. Μάλιστα, αποδεκτή έγινε η πρόσκληση που είχε κάνει η κ. Σχοιναράκη να επισκεφθεί την Κρήτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κ. Τσάβες.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς τους οι πρέσβεις ευχαρίστησαν τη Νομάρχη για τη θερμή της υποδοχή και αντάλλαξαν μαζί της απόψεις σε θέματα δράσεων, που ως στόχο έχουν την πολιτισμική ανταλλαγή ανάμεσα στους λαούς μας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την πλούσια ιστορία της χώρας μας, αλλά και της Κρήτης, πατρίδας του παγκοσμίως φημισμένου Μινωικού Πολιτισμού. Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε, τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ο επιχειρηματικός τομέας, καθώς και τα τοπικά προϊόντα.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, παρουσία των πρέσβεων, εκπροσώπου των ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και αντινομαρχών η κ. Σχοιναράκη τόνισε:
«Είναι σημαντικό που βρίσκονται εδώ μαζί μας οι Πρέσβεις της Βενεζουέλας και της Κούβας στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό που επισκέπτονται το νησί μας και το νομό μας. Έχει ξεκινήσει μαζί τους μια συνεργασία εδώ και αρκετό καιρό και αυτή η συνεργασία συνεχίζεται, επισημοποιείται και αναβαθμίζεται, αρχικά σε επίπεδο πολιτισμού και βεβαίως σε θέματα που έχουν σχέση με τις περιοχές μας, είτε αφορούν σε επιχειρηματικές δράσεις, είτε σε άλλες αναπτυξιακές δράσεις.

Οι επισκέψεις αυτές σκοπό έχουν να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τις χώρες τους και σημαντικές συνεργασίες μαζί τους, που θα προωθήσουν τους στόχους που έχουμε ως Νομαρχιακή Αρχή. Συζητάμε παράλληλα για συνεργασίες που σχετίζονται με τον εκπαιδευτικό τομέα και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και την ανάδειξη και προβολή, τόσο των προϊόντων μας, όσο και του τόπου μας. Η σημερινή επίσκεψη εντάσσεται λοιπόν στα πλαίσια αυτά. Την θεωρούμε πολύ σημαντική και θα προσπαθήσουμε ο βηματισμός τα επόμενα χρόνια να είναι ακόμη καλύτερος, ώστε η συνεργασία αυτή να αποδώσει τα μέγιστα για τον τόπο μας».


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία