ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ

Εκτύπωση

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

Συνεδρίασε το Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ και μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε συμπεριλαμβανόταν τα εξής :

  1. Πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙ.Ο.) για την απόδοση των παρακρατηθέντων (οφειλών) από το Ελληνικό Δημόσιο (Ε.Δ.) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α βαθμού, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 1.711.000.000 ευρώ.
  2. Υλοποίηση κοινού προγράμματος ΚΕΔΚΕ - ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων στους ΟΤΑ.
  3. Ρύθμιση χρεών των Δήμων προς το ΙΚΑ.

Αναλυτικότερα για κάθε θέμα συζητήθηκαν :

ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΩΝ ΠΟΡΩΝ
Το επόμενο δεκαήμερο υπογράφεται η σύμβαση, που προβλέπεται από το Νόμο, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙ.Ο) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για τη διαδικασία καταβολής των παρακρατηθέντων πόρων στους Δήμους της χώρας. Tο οφειλόμενο ποσό του 1.711.000.000 ευρώ, θα καταβληθεί σε οκτώ (8) ετήσιες ισόποσες δόσεις, σε μετρητά, εκ των οποίων η πρώτη δόση ύψους 213.875.000 ευρώ θα καταβληθεί τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου του 2009. Οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβάλλονται στις 31/01 κάθε ημερολογιακού έτους.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα γνωστοποιηθεί και το ακριβές ποσό που θα αποδοθεί σε κάθε Δήμο της χώρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Το επόμενο δεκαήμερο, υπογράφετε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΚΕ και του ΟΑΕΔ, ώστε να προχωρήσει το τριετές πρόγραμμα απασχόλησης στους ΟΤΑ, 15.000 ανέργων καταρχήν, με προοπτική να απασχοληθούν, 20.000 άτομα συνολικά.

Η κατανομή των παραπάνω θέσεων εργασίας ανά Νομό, θα γίνει βάση συγκεκριμένων κριτηρίων όπως το Ακαθόριστο Εγχώριο Προϊόν (Α.Ε.Π.) και το ποσοστό ανεργίας κάθε Νομού. Εκτιμάται ότι για την Περιφέρεια της Κρήτης θα κατανεμηθούν 550 θέσεις εργασίας.

Η τελική κατανομή ανά Δήμο κάθε Νομού, θα γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ
Δίδεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε, να ρυθμίσουν τις όποιες οφειλές τους προς το ΙΚΑ μέχρι 30/06/2009.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και τη διαδικασία ρύθμισης στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ όρισε την επόμενη συνεδρίαση του στις 19/05/2009, και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

 

Φιλικά
Γιάννης Κουράκης
Δήμαρχος Ηρακλείου
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία