Συνάντηση της κ.Κεφαλογιάννη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η Βουλευτής του νομού ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έχει προκύψει με τους χάρτες της τοπογραφικής υπηρεσίας και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το περιεχόμενο των οποίων έχει προκαλέσει αναστάτωση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού Ρεθύμνου.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε στον κ. Παπαδόπουλο, ότι θα πρέπει να προωθηθεί αλλαγή ή διόρθωση των χαρτών, που όπως έχουν συνταχθεί έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται το εισόδημα των παραγωγών και να αποκλείονται οι νέοι αγρότες από τα σχετικά προγράμματα. Ζήτησε δε την παρέμβαση του κ. Υφυπουργού για την άμεση επίλυση του θέματος αυτού, το οποίο άλλωστε η ίδια έχει γνωστοποιήσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με πρόσφατη ερώτηση της μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παράλληλα η κ. Κεφαλογιάννη συζήτησε με τον κ. Παπαδόπουλο το θέμα της λειτουργίας της Τυροκομικής Σχολής Κρήτης με έδρα τα Ζωνιανά. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζωνιανών κ. Νίκος Παρασύρης, ο προϊστάμενος του ΟΑΔΥΚ κ. Σπανουδάκης και η εκπρόσωπος του οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ του Υπουργείου. Στη σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα της χωροθέτησης των κτιριακών συγκροτημάτων της σχολής και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες προωθούνται ήδη. Στόχος είναι η σχολή αυτή να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό και με τον βέλτιστο τρόπο.

Εκτενής επίσης ήταν η συζήτηση για την προώθηση των θεμάτων της κιτροκαλλιέργειας στο νομό μας μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Υφυπουργού στην Ένωση Κιτροπαραγωγών Κρήτης.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε, ότι από το Υπουργείο θα προωθηθεί τόσο η μελέτη για την αναδιάρθρωση της κιτροκαλλιέργειας όσο και οι απαραίτητες ενέργειες για την στήριξη και προβολή του προϊόντος.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε την κ. Κεφαλογιάννη, ότι προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ανάθεση των μελετών του μεγάλου έργου αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του Πλατύ Ποταμού και αποδέχθηκε την πρόσκληση της κ. Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί σύντομα το Αμάρι για μια ενημερωτική εκδήλωση για το έργο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία