Βανδαλισμοί και κλοπές για άλλη μια φορά στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου

Εκτύπωση

Βανδαλισμοί και κλοπές για άλλη μια φορά στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι στο χώρο του Πανεπιστημίου του Γάλλου στο Ρέθυμνο, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στις 3 Μαϊου κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την οποία δεν είχε ενημερωθεί κανένας αρμόδιος του ιδρύματος και καμιά Σχολή. Εκ των υστέρων, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπρύτανης κ. Κιτσόπουλος, έπεσαν στην αντίληψή τους σχετικές ανακοινώσεις στο διαδίκτυο και αφίσες στην πόλη του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και των Χανίων.

Η εκδήλωση ή αλλιώς το πάρτυ που κράτησε περίπου 20 ώρες, δεν οργανώθηκε από κάποιο φοιτητικό σύλλογο ή φοιτητική παράταξη. Οι κλοπές και οι βανδαλισμοί που προκλήθηκαν στα κυλικεία των σχολών, στις γραμματείες και στα γραφεία των καθηγητών υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη ο νυχτοφύλακας ο οποίος βρισκόταν στην πύλη του Πανεπιστημίου εκείνο το βράδυ ενημέρωσε για το πάρτυ που γινόταν στο χώρο του Ιδρύματος, αλλά ήταν ήδη αργά να αποφευχθεί μια συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων.

Την απόλυτη ευθύνη για την καθαριότητα και την προσοχή που πρέπει να δείξουν στον χώρο κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκδηλώσεων, όπως είπε ο κ. Κιτσόπουλος, την έχουν οι φοιτητές οι οποίοι από πριν έχουν ενημερώσει την Κοσμητεία. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο πρέπει να ήταν εξωπανεπιστημιακοί γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να το προστατέψει.

Τα αυτοκίνητα που εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο την ημέρα της συγκέντρωσης, έχουν καταγραφεί και έχει ενημερωθεί η Ασφάλεια.

Το ζητούμενο τώρα είναι να βρεθούν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης αλλά και το κριτήριο με το οποίο διάλεξαν το χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν και οι σπόνσορες που έδωσαν χρήματα στους διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης των οποίων τα λογότυπα βρίσκονται στις αφίσες που ενημέρωναν για τη μάζωξη.
Πρέπει να πούμε τέλος ότι οι κλοπές και οι βανδαλισμοί στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για το Ίδρυμα. Οι ευθύνες όμως δεν έχουν αποδοθεί αλλά ούτε και πιο αυστηρά μέτρα έχουν παρθεί για την προφύλαξη και την ασφάλεια του χώρου με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο να παραμένει ένας εύκολος στόχος για όσους θέλουν να δράσουν καταστρέφοντας και κλέβοντας.

Ε.Δ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία