Με άδεια χέρια γύρισαν οι αγρότες μας στη Κρήτη

Εκτύπωση
Με άδεια χέρια γύρισαν οι αγρότες μας στη Κρήτη


Χωρίς αποτέλεσμα για τους αγρότες της Κρήτης ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, στον οποίο απλώς επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Αργότερα και γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι έληξε η ειρηνική συγκέντρωση των κρητικών αγροτών στο Σύνταγμα.

Κατόπιν τα μέλη της αντιπροσωπείας έκαναν ενημερωτική επίσκεψη και στον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα. Οι αγρότες κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Πειραιά για την επιστροφή στη Κρήτη. Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι δρόμοι γύρω από την πλ.Συντάγματος παρέμειναν επί τρεις ώρες κλειστοί.

"Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους αγρότες της Κρήτης" τόνισε μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία αγροτών της Κρήτης, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος.

"Οι αγρότες της Κρήτης, με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή τους για την πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους. Η πρωτοφανής αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και την αδυναμία διάθεσης του λαδιού, έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλη μείωση το αγροτικό εισόδημα. Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους αγρότες της Κρήτης, τους αντιμετωπίζει με προκατάληψη και αδιαφορία και δεν συναισθάνεται τα προβλήματά τους" πρόσθεσε.

Τη στήριξή του στους αγρότες της Κρήτης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο Νομό Ηρακλείου.

"Πρώτον η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει μια εθνική αγροτική πολιτική, που να έχει όλα τα βασικά προϊόντα ελαιόλαδο, αμπελουργία, κτηνοτροφία και δεύτερον να σταματήσει αυτή τη στάση υποταγής απέναντι στην Ε.Ε.. Χρειάζεται να μην πραγματοποιηθεί η αναθεώρηση του 2013. Η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση" τόνισε ο κ. Αλαβάνος. 

« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία