Απάντηση Σαμαρά προς Όλγα για τον Άγιο Φραγκίσκο και το Μιναρέ

Εκτύπωση

Απάντηση Σαμαρά προς Όλγα για τον Άγιο Φραγκίσκο και το Μιναρέ του Τεμένους Νερατζέ


Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση στην από 8 Απριλίου 2009 ερώτηση της προς το Υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο τα έργα αποκατάστασης του Ναού του Αγίου Φραγκίσκου και του Μιναρέ του Τεμένους Νερατζέ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς στην απάντηση του αναφέρει την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης του Αγίου Φραγκίσκου και παράλληλα, ότι προχωρούν οι διαδικασίες εκπόνησης των σχετικών μελετών και έχει ξεκινήσει η απαλλοτρίωση του ιερού βήματος του ναού, που στεγάζει καταστήματα από το 1977.

Σε ό,τι αφορά το Μιναρέ του Τζαμιού Νερατζέ, ο κ. Υπουργός αναφέρει, ότι έχουν ληφθεί τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ετοιμορροπίας του Μιναρέ και ότι μελετάται η πρόταση των αρμοδίων υπηρεσιών για την ένταξη του μνημείου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης για την δημοπράτηση του έργου και την αποκατάσταση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Η κ. Κεφαλογιάννη μετά τη διαβεβαίωση για την προώθηση των έργων αυτών δηλώνει, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση τους και την πλήρη αποκατάσταση και αξιοποίηση των μνημείων. 


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία