Όλα έτοιμα για τη διοργάνωση των Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων

Εκτύπωση

Όλα έτοιμα για τη διοργάνωση των Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων

Συνέντευξη τύπου παρέθεσαν στην αίθουσα της Συγκλήτου στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, στις 6 Μαϊου, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ρεθύμνου κ. Μανώλης Αναγνωστάκις, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Θεοφάνης Κιτσόπουλος και ο υπεύθυνος του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο κ. Νίκος Προβιάς σχετικά με την συνδιοργάνωση των Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων Σκακιού, Αντισφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Στίβου από τις 19 έως τις 21 Μαΐου στο Ρέθυμνο. Το αγώνισμα του σκακιού θα φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Πολιτισμού, ενώ τα υπόλοιπα 3 στο ΔΑΚ Γάλλου. Τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα συνδιοργανώνονται από Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ρεθύμνης, ενώ υποστηρικτές είναι η Νομαρχία και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Θεοφάνης Κιτσόπουλος, ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου δεν έκρυψε την ικανοποίηση για την ανάληψη των φοιτητικών πρωταθλημάτων  από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ πρόσθεσε ότι πλέον η συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των Ρεθυμνιωτών εξελίσσεται πλέον και στις αθλητικές δραστηριότητες. Όπως είπε «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη διοργάνωση των Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων Σκακιού, Αντισφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Στίβου στο Ρέθυμνο, με τη συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δείχνει με αυτό τον τρόπο ότι δεν επιθυμεί μόνο το άνοιγμα των δρόμων και της συνεργασίας σε ακαδημαϊκά θέματα, αλλά και σε αθλητικά δρώμενα.

Θέλουμε να καλέσουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει και να στηρίξει την μεγάλη αυτή διοργάνωση και να δείξουμε σε όλους τι μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία η συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Κρήτης και Δήμου Ρεθύμνης».

Στην αρμονία που διέπει τη συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Δήμο Ρεθύμνης στάθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ρεθύμνης Κ. Μανώλης Αναγνωστάκις, ο οποίος πέταξε και το μπαλάκι στην επίσημη πολιτεία για το πολύκροτο θέμα της χρηματοδότησης του αθλητικού κέντρου του Γάλλου: «Θα ήθελα να σταθώ για άλλη μία φορά στην πολύ καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο Δήμο Ρεθύμνης και στην πανεπιστημιακή Κοινότητα. Το άριστο κλίμα και η αρμονικότατη συνεργασία αποδεικνύεται και από τις διοργανώσεις 4 σημαντικών αθλητικών γεγονότων:

Α) του προγράμματος μαζικού αθλητισμού «Άθληση Σπουδαστών» που πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο του Γάλλου

Β) Του ιστιοπλοϊκούς αγώνες Odyssea το 2006

Γ) Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπάσκετ Παίδων το 2007

Δ) Το Εργασιακό πρωτάθλημα Μπάσκετ, στο οποίο φέτος συμμετέχουν 16 ομάδες

Ενώνοντας λοιπόν τις δυνάμεις μας μπορούμε να διοργανώσουμε σπουδαίες και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και παράλληλα να προβάλουμε όλα τα θετικά στοιχεία που αναδεικνύονται, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τις ελλείψεις που υπάρχουν, ειδικά στις αθλητικές υποδομές.
Οφείλω εδώ να τονίσω τη θετική απόφαση της Συγκλήτου και ειδικά τη συνεισφορά του Αντιπρύτανη κ. Κιτσόπουλου για την παραχώρηση των 56 στρεμμάτων, στα οποία θα δημιουργηθεί το Αθλητικό Κέντρο. Πρέπει επιτέλους η επίσημη πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με βάση το γεγονός της έλλειψης χρηματοδότησης του Δήμου μας τα τελευταία 20 χρόνια για αθλητικές υποδομές, να κάνει πράξη την οικονομική υποστήριξη για την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου.

Στα πλαίσια λοιπόν της αγαστής συνεργασίας με την Πανεπιστημιακή κοινότητα είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε σαν Δήμος και ΔΑΟΡ τις εγκαταστάσεις και όχι μόνο για τη διεξαγωγή των 4 Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων (Σκάκι - Αντισφαίριση - Επιτραπέζια Αντισφαίριση - Στίβος) στην πόλη του Ρεθύμνου. Προχωρήσαμε χωρίς δισταγμό στην απόφαση αυτή, μιας και η Πανεπιστημιακή κοινότητα συνεισφέρει πνευματικά και οικονομικά στην πόλη μας. Επομένως, η ελάχιστη προσφορά εκ μέρους μας θα ήταν η δική μας συμμετοχή στη διεξαγωγή των 4 Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων από τις 19 έως τις 21 Μαΐου. στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση Μιχάλη Κυρίτση για τη βοήθεια του στο να έρθουν οι διοργανώσεις αυτές στην πόλη μας, αλλά και τον υπεύθυνο του αθλητισμού στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου κ. Νίκου Προβιά για την σπουδαία συνεισφορά του.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, θα ήθελα παράλληλα να καλέσω τη σπουδάζουσα νεολαία να συμμετέχει σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις του ΔΑΟΡ και ειδικά σε αυτές που θα πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της παραλίας. Η χρήση των εγκαταστάσεων θα είναι και φέτος δωρεάν για όλους και οι ενδιαφερόμενου μπορούν να αγωνιστούν στη σκακιέρα των 48 θέσεων, στα γήπεδα του beach soccer, του beach volley, του beach tennis και του beach korfball».

Ο κ. Αναγνωστάκις κάλεσε παράλληλα και τον κόσμο να δώσει το «παρόν» στο 2ο Λαϊκό Γύρο της Πόλης του Ρεθύμνου που ξεκινά από την πλατεία της Παλιάς Πόλης στις 11 το πρωί της Κυριακής: «Αυτή φορά ο καιρός θα είναι σύμμαχος μας, μιας και δεν τον είχαμε με το μέρος μας την πρώτη φορά. Προσδοκούμε σε μεγάλη συμμετοχή και καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν και να απολαύσουν τη διαδρομή, είτε με το να τρέξουν έναν γύρο ή περισσότερους, είτε απλά με το να περπατήσουν παράλληλα με τους φίλους τους και τις οικογένειες τους. Η ορχήστρα της Φιλαρμονικής Ρεθύμνου θα βρίσκεται από τις 10.00 στο χώρο εκκίνησης και θα διασκεδάζει με τις μελωδίες της τον κόσμο, ενώ θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν, να έρθουν νωρίτερα στην πλατεία, να δηλώσουν συμμετοχή και να πάρουν το αναμνηστικό μπλουζάκι τους, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 11 για την εκκίνηση»

Ο υπεύθυνος του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο κ. Νίκος Προβιάς αποκάλυψε το πρόγραμμα των αγώνων ενώ παρουσίασε και τις παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες, τις οποίες θα βιώσουν τα 300 περίπου άτομα που θα βρεθούν στο Ρέθυμνο από τις 18 έως τις 21 Μαΐου: «Σαν υπεύθυνος του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο θα πρέπει να νοιώθεις σιγουριά όταν αναλαμβάνεις τέτοιες εκδηλώσεις και να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε στηρίζουν. Γνωρίζοντας τη στήριξη των πρυτανικών άρχων, των σπουδαστών αλλά και του Δήμου Ρεθύμνης, που είχε εκφράσει από πέρυσι την πρόθεση να φέρει τη διοργάνωση αυτή στο Ρέθυμνο, πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο τα πρωταθλήματα αυτά. Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν από τις 19 έως τις 21 Μαΐου είναι ο Στίβος στο ΔΑΚ Γάλλου, το Σκάκι στο Σπίτι του Πολιτισμού, το Τένις στο ΔΑΚ Γάλλου και το Πινγκ Πονγκ στο ΔΑΚ Γάλλου. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 18 Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δηλώσουν συνολικά 22 με 23, αριθμός πολύ σημαντικός, αν αναλογιστούμε ότι στο Ρέθυμνο θα βρεθούν συνολικά 300 περίπου άτομα. Από τα άτομα αυτά, 120 θα αγωνιστούν στο στίβο και από 60 περίπου στα υπόλοιπα αγωνίσματα.
Έχουμε φροντίσει, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, έτσι ώστε οι σπουδαστές που θα φιλοξενηθούν στο Ρέθυμνο να ξεναγηθούν σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της πόλης μας, Παράλληλα, ο Δήμος Ρεθύμνης έχει δώσει την άδεια για δωρεάν είσοδο των συμμετεχόντων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Το βράδυ της Τρίτης είχαμε και την πρώτη συνάντηση με τους σπουδαστές για να στηρίξουν εθελοντικά τα πρωταθλήματα και η συμμετοχή τους ήταν άκρως ενθαρρυντική. Υπάρχει μάλιστα και σχετικό γκρουπ στο facebook που καλεί τους σπουδαστές να βοηθήσουν».

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία