ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Επιστολή της κ.Σχοιναράκη για το θέμα τον Αγροτών της Κρήτης

Εκτύπωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή έστειλε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.
Η κ. Σχοιναράκη, αναφερόμενη στις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης, καλεί τον πρωθυπουργό να δεχτεί τους αγρότες που βρίσκονται στην Αθήνα και να παρέμβει προσωπικά, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Η επιστολή της κ. Σχοιναράκη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Οι αγρότες της Κρήτης ξεκίνησαν πάλι τις κινητοποιήσεις τους. Βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα, ζητώντας συνάντηση μαζί σας, διεκδικώντας την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, την οικονομική τους επιβίωση, αλλά και την προοπτική συνέχειας της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.
Σήμερα:

  • Η αγροτική οικονομία κυριολεκτικά αιμορραγεί και συρρικνώνεται.
  • Οι τιμές πετρελαίου, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών συνεχώς αυξάνονται.
  • Το αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα παρουσιάζει συνεχή μείωση της παραγωγής και των τιμών.
  • Οι μεσάζοντες και τα καρτέλ λυμαίνονται την παραγωγή.
  • Η εγκατάλειψη του αγροτικού επαγγέλματος είναι καθημερινή.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν δεσμευτεί για συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στους αγρότες της Κρήτης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τους αγρότες μας, σε αντίθεση με άλλους νομούς της χώρας.

Κύριε Πρόεδρε, σας καλούμε να συναντηθείτε με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και να παρέμβετε προσωπικά, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που η κυβέρνησή σας, μέσω του αρμόδιου Υπουργού, είχε δώσει στους αγρότες, παρουσία όλων των φορέων του νησιού μας.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία