Μομφές & παράπονα του Πολίτη από το νέο τεύχος ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εκτύπωση

Μομφές, Παράπονα & σχόλια του Πολίτη

 

Όπως κάθε μήνα έτσι και σε αυτό το τεύχος σε αυτή εδώ τη στήλη φιλοξενούνται οι εισηγήσεις, τα παράπονα, οι μομφές, τα θετικά σχόλια και οι εν γένει παρατηρήσεις των συμπολιτών μας.

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι εφημερίδα που θέλει να φιλοξενεί κάθε θέση ή άποψη των πολιτών ή των φορέων του Ρεθύμνου, αποσκοπώντας στην σφαιρική και αντικειμενική παράθεση των γεγονότων και προβλημάτων του τόπου μας.

Αν θέλετε να διατυπώσετε τις παρατηρήσεις σας, να επισημάνετε κάποιο πρόβλημα, να τοποθετηθείτε σε κάποιο ζήτημα, περιμένουμε τις επιστολές σας ή τα e-mail σας. Επίσης και το τηλεφωνικό μας κέντρο θα βρίσκεται στη διάθεση του πολίτη από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 17.00 για να καταγράφει τα δικά σας σχόλια. Τα στοιχεία της εφημερίδας βρίσκονται πάντα στο κάτω μέρος της 2ης σελίδας, στη «ταυτότητα» της Ρ.Α.

 

ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ .

Λίγη εγκράτεια στο θέμα του Καραβιού για το Ρέθυμνο και την ακτοπλοϊκή του σύνδεση.

Θα αντιμετωπίσουμε φαινόμενα τα οποία δεν θα πρέπει να μας επηρεάσουν.

Τώρα που ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης της γραμμής μας θα δούμε αυτούς που φωνάζανε ότι «....η γραμμή δεν είναι βιώσιμη», να βάζουν όχι ένα αλλά δύο καράβια, μπας και χάσουν το βέβαιο και αποδεδειγμένα τελικά, μεγάλο «οβολό» του Ρεθυμνιώτη επιβάτη.

Θα δούμε και τους Χανιώτες δίπλα μας. Θα δούμε έως και αεροπλανοφόρα να ρίχνουν «καταπέλτη» στο Λιμάνι μας μιας και αεροδρόμιο ..... δεν έχουμε.

Ακούμε αρκετά και από ΑΝΕΚ μεριάς όσον αφορά ανύπαρκτα δρομολόγια. Πήρα στα χέρια μου φυλλάδιο πριν 2 εβδομάδες από το γκισέ του πρακτορείου της ΑΝΕΚ στο Ρέθυμνο όπου εμφανιζότανε δρομολόγιο Ρέθυμνο - Πειραιάς. Κάλεσα στο τηλέφωνο την εταιρία στα Χανιά για να κλείσω εισιτήριο για το εν λόγω δρομολόγιο και μου αρνήθηκαν την ύπαρξη του φυλλαδίου που είχα στα χέρια μου. Όταν δε τους πίεσα λίγο μου έκλεισαν το τηλέφωνο «στα μούτρα». Άκουσα επίσης την 1η του Νοέμβρη ότι τη Κυριακή 2 του μηνός θα έμπαινε το Πρέβελη στη λιμάνι του Ρεθύμνου. Τίποτα και από εκεί! Εσωτερικό «ράδιο-αρβύλα» μου είπε παράγοντας της Ναυτιλίας. Τυχόν θα ακούσουμε στη πορεία κι άλλα.

Εν ολίγης θέλω να πω να κρατάμε «μικρό καλάθι» και να στηρίξουμε με το εισιτήριο μας τις ιδέες που θα φιλτράρουμε εμείς οι ίδιοι ότι θα δίνουν «καρπό» και τα μελλοντικά χρόνια στο Ρέθυμνο. Τα πυροτεχνήματα είναι για το Πάσχα και στο φινάλε... και αυτά ακόμα τότε, απαγορεύονται?!!
________________________________________________________________________

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΙΡΙΑ

Η Ρ.Α. φιλοξενεί την επιστολή του κυρίου Γιώργη Νικολουδάκη κάτοικου στα Μισσίρια και που έχει σχέση με το τόπο του.

__________________________________

Κύριε Διευθυντά της «Ρεθυμνιώτικης Αγοράς»,

Είμαι μόνιμος κάτοικος Αθηνών (κατάγομαι από Ελευθερία) και επειδή έχω σπίτι στα Μισίρια, σχεδόν τους μισούς μήνες το χρόνο βρίσκομαι στο Ρέθυμνο. Όπως βλέπω κάθε μέρα, μια από τις δυσκολότερες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Μισιρίων είναι το κυκλοφοριακό. Δεν είναι ότι οι λίγοι δρόμοι που υπάρχουν είναι σε κακή κατάσταση αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι. Οι μοναδικοί δρόμοι, κι αυτοί 5-6 μέτρα πλάτος, για όλο τον οικισμό, είναι Ιωνίας και Νικηφ.Μανδηλαρά. Οι υπόλοιποι είναι ?μονοπάτια. Αφού τα γραφεία σας είναι στα Μισίρια γνωρίζετε, πιστεύω, την τραγική κατάσταση στον τομέα αυτόν.

Επειδή οι αρμόδιοι της Νομαρχίας, του Δήμου ή δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι, αγνοούν φαίνεται, ότι υπάρχει οικισμός Μισιρίων, πρέπει το συγκεκριμένο πρόβλημα να αναδειχτεί έντονα από την εφημερίδα σας. Όσες φορές η εφημερίδα έπεσε στα χέρια μου την διάβασα με προσοχή και με εντυπωσίασε η ποιότητα, η έκταση της ύλης και τα σημαντικά ρεπορτάζ που κάνετε για διάφορα θέματα της περιοχής και σας συγχαίρω γι?αυτό.

Το θέμα των δρόμων και του σχεδίου γενικά των Μισιρίων πρέπει να αντιμετωπισθεί τώρα και να ανοιχτούν μερικοί δρόμοι από τον κεντρικό μέχρι Ιωνίας πέρα από την Μανδηλαρά, στο ύψος των σχολείων και της εκκλησίας ανατολικά, μέχρι την γέφυρα περίπου του Πλατανιά, τώρα που είναι ακόμη χωρίς οικοδομές η περιοχή, διότι μετά θα είναι αργά, όπως κάνουμε δυστυχώς πάντα.

Με την επιστολή μου αυτή σας παρακαλώ, σας καλώ και σας προκαλώ να κάμετε ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ, όπως ξέρετε εσείς, για το θέμα αυτό, το ζωτικό για τα Μισίρια. Αν έχετε ασχοληθεί και στο παρελθόν και δεν το γνωρίζω, να επανέλθετε με πιο έντονη φωνή και πιστεύω ότι η φωνή σας, η καθαρή και καμπανιστή θα φθάσει στ?αυτιά κάποιων αρμοδίων και κάτι μπορεί να γίνει πριν είναι πολύ αργά. Σας διαβεβαιώ ότι μ?αυτά που σας λέω εκφράζω την πλειονότητα, αν όχι το σύνολο, των κατοίκων Μισιρίων, οι οποίοι θα αναγνωρίσουν και θα επιβραβεύσουν την όποια προσφορά σας.

                                                                                                Με τιμή

                                                                                    Γιώργης Νικολουδάκης

Απάντηση Ρ.Α.:

Αγαπητέ κ.Νικολουδάκη μας ζητάτε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ και να προβάλουμε το θέμα και πολύ καλά κάνετε, εν τούτοις όμως κρίνουμε ότι η επιστολή σας είναι αρκετή,... μιλάει από μόνη της, συνεπώς και τη δημοσιεύουμε αυτούσια.
Με τιμή
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Μόνικα Ζουγανέλη
Αρχισυντάκτης

______________________________________________________________________________

 Ευχαριστήρια Επιστολή συνδρομητή της Ρ.Α. από την Αθήνα για το Ρέθυμνο και τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες του .

 

Έχω επισκεφτεί σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, έχω βρεθεί και σε ξένες χώρες. Πέρυσι επισκέφτηκα την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα το Ρέθυμνο, το οποίο θεωρώ πλέον και δικό μου μέρος. Διαμείναμε στο ξενοδοχείο της οικογένειας Γερογιαννάκη στον Αδελιανό Κάμπο (για ευνόητους λόγους η Ρ.Α. δεν δημοσιεύει το όνομα του ξενοδοχείου) και από εκεί και πέρα τα λόγια είναι περιττά. Παίρνω το θάρρος να γράψω στην Ρ.Α. για να ευχαριστήσω και εγώ και η οικογένειά μου ολόκληρο το Ρέθυμνο και τους ανθρώπους που μας φιλοξένησαν στο ξενοδοχείο τους καθώς και όλο το προσωπικό του για την άψογη εξυπηρέτηση. Μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και εντυπωσιαστήκαμε από την Ρεθεμνιώτικη Φιλοξενία. Περιηγηθήκαμε σε ιστορικά μέρη, απολαύσαμε την γνήσια παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, γνωρίσαμε ήθη και έθιμα του τόπου και γενικά νοιώσαμε σαν το σπίτι μας. Ευχαριστούμε την εφημερίδα Ρ.Α. που μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία και είμαστε σίγουροι πως το Ρέθυμνο έχει μπει στους αγαπημένους μας προορισμούς.

Με εκτίμηση,

Οικογένεια

Κων/νου & Ασπασίας Νικολάου

Κάτοικοι Γλυφάδας - Αθήνα.

Φαρμακοποιοί

_______________________________________________________________________________

ΚΟΜΒΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

Τελικά η φωνή της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ μάλλον ακούστηκε. Αυτό που διάβασα στο προηγούμενο τεύχος της «Αγοράς» Οκτωβρίου το βλέπω να γίνεται πράξη. Το έργο στο κόμβο Αμαρίου που εξυπηρετεί τα χωριά που τόσο δοκιμάστηκαν από την υποβάθμιση του οδικού δικτύου και της σύνδεσης με το Ρέθυμνο, επιτέλους μπήκε σε εφαρμογή και άρχισε η υλοποίησή του.

Να ευχαριστήσουμε τους αρμόδιους της Νομαρχίας και των συναφή υπηρεσιών & φορέων και να ευχηθούμε ότι το πρόβλημα που παρουσιάζεται με την απαλλοτρίωση ορισμένων ακόμη οικοπέδων που στέκουν εμπόδιο, θα λυθεί σύντομα ούτως ώστε να προχωρήσουν και τα έργα.

__________________________________________________________________________

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ....!!

Ακολούθως του άρθρου που δημοσίευσε η Ρ.Α. στο προηγούμενο τεύχος σχετικά με τις αναρίθμητες παρανομίες και τα επικίνδυνα προϊόντα των Κινεζικών μαγαζιών στο Ρέθυμνο και είδα από την συνέχεια του σχετικού σήριαλ που διάβασα στο agorapress.gr , έκτοτε ξεκίνησα να παρακολουθώ τη δράση και την ανάπτυξη αυτών των μαγαζιών σε σχέση με τη προτίμηση των συμπολιτών μου.

Ο άνδρας μου είναι μέλος του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας και όπως καταλαβαίνετε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σαν ζευγάρι περισσότερο παρατηρητικοί.

Διαπίστωσα λοιπόν ότι δεν έχουν το θεό τους και δεν αναφέρομαι στη θρησκευτική διαφορετικότητα αυτών των «επιχειρηματιών» αλλά στο ότι καταστρατηγούν ανηλεώς τους κανόνες που διέπουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη διαπίστωσα ότι την 28η Οκτωβρίου που όλοι είχαμε κλειστά τα μαγαζιά μας και βρισκόμασταν στη παρέλαση, αυτοί (οι κινέζοι) ήταν ανοιχτά. Διαπίστωσα επίσης ότι παραμένουν ανοιχτά και όλα τα Σαββατοκύριακα καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαπίστωσα επίσης ότι δε σεβάστηκαν ακόμα και την Γενική απεργία των καταστημάτων που διοργάνωσε η Ε.Σ.Ε.Ε. πανελλαδικά και παρέμειναν ανοιχτοί πραγματοποιώντας πωλήσεις εις βάρος μας και εις βάρος τελικά της τοπικής κοινωνίας που δεν έχει ακόμα καταλάβει τι τη περιμένει.

Αυτό σημαίνει ότι ως άλλοι «βρικόλακες» οι Κινέζοι εκμεταλλεύονται το δικό μας ωράριο λειτουργίας κι όταν εμείς οι υπόλοιποι μαγαζάτορες είμαστε κλειστά σεβόμενοι αυτό το ωράριο, αυτοί εντελώς παράνομα και επιδεικτικά μιας και η πολιτεία δε φροντίζει δια των αρμοδίων οργάνων της να τους ελέγξει, παραμένουν ανοιχτά πουλώντας τα προϊόντα τους κανονικότατα.

Μα είναι τόσο απλό. Ο σύζυγός μου λοιπόν, ο οποίος να τονίσω ασχολείται με τα κοινά, σταμάτησε τη Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 στις 21.10 (9.10) το βράδυ έξω από το καινούργιο κινέζικο κατάστημα ρουχισμού που βρίσκεται στο Κουμπέ, αφού πρώτα παρατηρήσαμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε παραμείνει ανοιχτά όλη τη Κυριακή. Τους ρώτησε αγριεμένος γιατί είναι ανοιχτά και ο κινεζάκος που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί και πραγματοποιούσε «πώληση» σε 3 διαφορετικούς καταναλωτές, με τρεμάμενη φωνή (μάλλον πέρασε τον άνδρα μου για αστυνομικό) μας απάντησε ότι δήθεν έφτιαχνε βιτρίνα και ότι θα κλείσει αμέσως. Και έτσι κι έγινε. Έδιωξε κακήν κακώς του τρεις Ρεθυμνιώτες πελάτες και έκλεισε το μαγαζί «εν ριπή οφθαλμού» .
Μα γιατί κάτι που εμείς με το σύζυγό μου αποπειραθήκαμε να κάνουμε και «πέτυχε», δεν το πράτουν οι αρμόδιοι φορείς? Γιατί δεν ευαισθητοποιούνται οι αρχές να πράξουν τα δέοντα επ?αυτού. Γιατί ο εμπορικός σύλλογος δεν προβαίνει σε έγγραφες καταγγελίες και μηνύσεις και αρκείτε μόνο από ότι διαβάσαμε στο agorapress.gr, σε ερωτήσεις προς το Επιμελητήριο περί της νομιμότητας αυτών των καταστημάτων? Και γιατί τέλος πάντων πρέπει εμείς οι απλοί πολίτες να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας? Γιατί τελικά αυτό θα γίνει. Θα ξεσηκωθούμε εμείς οι Ρεθυμνιώτες και θα προκληθεί μείζον διπλωματικό επεισόδιο.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι αυτοί παρανομούν με την ανέχεια του Κράτους. Η ΣΔΟΕ δε πατά ούτε απ?έξω από τα μαγαζιά τους. Οι ταμειακές μηχανές, από ότι έχω διαβάσει, δεν είναι καν στη πρίζα! Μήπως μιλάμε για τρομοκρατία τελικά? Τα ρωτώ γιατί εδώ στο Ρέθυμνο αυτά δε «περνούν»!!

Γιατί? Τι έχει τάξει η Κίνα σε Ευρώπη και Ελλάδα και η φορείς εθελοτυφλούν?

Ας μας απαντήσει η Τοπική μας Αυτοδιοίκηση λοιπόν.

_________________________________________________________________________________

Σας ευχαριστούμε

Φιλικά

Ανώνυμοι & Επώνυμοι - ευαισθητοποιημένοι πολίτες

 


« επιστροφή στη κατηγορία Μόμφες - Εισηγήσεις

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία